Реклама / Ads
40| 5580 |20.03.2011 НОВИНИ

Р. Инджова: Обама е по-ляв от Първанов

.
Ренета Инджова
Политическият процес в България ми е непонятен, той не се извлича от интересите на хората. Съществува огромна пропаст между 95 процента българи и 5 процента олигарси. Правителството е поставено да бъде разпъвано от изискванията на Европа, от разпасана администрация и от монополите.
 

Да, харесва ми да ме наричат „Желязната лейди”, мен ме възприемаха сериозно, каза Ренета Инджова, единствената жена министър-председател в историята на България в предаването Нека говорят по БТВ.

Продължавам да чакам отговор за увелнението ми от болница Токуда, не зная мотивите за това. Още не съм си намерила нова работа, регистрирах се като безработна в бюрото по труда, обясни тя, коментирайки статуса си днес.

Навремето правителството имаше такъв мандат, мафиотите чакаха да си отидем. Правителството на Беров беше правителство на Мултигруп, обяви Инджова.

Агенцията за приватизация имаше годишнина, президентът Желев дойде и беше впечатлен от работата ми, а след няколко дни получих предложение за поста, припомня си Инджова. Нямах достътъчно време, за да мисля кое ми е най-трудно. Имаше криза с водата, имаше енергийна криза, сподели тя.

Кабинети в сянка има, кабинети изчакващи има. Критикуваха ме, че много рано съм говорила за това. Олигарси има, в сайтовете ги изброяват. Големите фирми са много малко число, те са монополи, те са в симбиоза със властта.

Монополистична е системата на цените. Това е едно недопустимо смесване на фирми и политика, каза Ренета Инджова и обясни, че по цял свят се води борба срещу олигарсите, а вижте у нас какво прави президентът. В САЩ изборните кампаниите са смислени, а тук приличат повече на промоции на продукти, например на прах за пране. И Обама и Първанов са дошли с идеята да бъдат социални президенти, но по-ляв е Обама. Нашият президент харесва всичко, където има много хора по особени интереси, които народът не представлява, обобщи сравнението гостенката.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4791 |20.02.2011 РЗС: Бойко Борисов се оказа по-ляв и от Жан Виденов . 22| 8198 |20.02.2011 Р. Инджова: Аз спрях пресконференцията на Ал. Петров . 20| 5813 |27.08.2010 Борисов обядва с Обама, Клинтън го кани на форум . 6| 5772 |14.06.2010 Може ли Обама да "приключи" Дж. Лено, любопитства Сл. Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads