Реклама / Ads
6| 5745 |14.06.2010 НОВИНИ

Може ли Обама да "приключи" Дж. Лено, любопитства Сл. Трифонов

.
Американският посланик се притеснявал да не би дъщеря му да излезе на рандеву у нас; покани водещия да посети Афганистан заедно с Годжи и Ку-ку бенд; осведоми, че Обама едва ли може да заплаши Джей Лено, че ще го приключи.
 

Вече шест месеца съм тук и много ми харесва, но българският е много труден език, каза в "Шоуто на Слави" посланикът на САЩ Джеймс Уорлик. За мен е изключителна чест да бъда посланик в България, не много хора могат да станат посланици у вас, каза Уорлик, чиято съпруга е посланик на САЩ в Белград и с която той можел да се среща на границата за по кафе.

Три деца имал посланик Уорлик, а най-голямата му слабост била 17-годишната му дъщеря, за която той се притеснявал да излезе на рандеву у нас. София, планините и морето са много красиви, похвали посланикът българската природа.

Почти никога не се консултирам по въпросите на балканската политика със съпругата си, каза Уорлик. Той обаче съобщи, че назначението на двамата на тези постове в две съседни страни не е случайност.

Фокусирам се върху три области тук: върховенство на закона, без което нищо не може да се случи; икономика, която интересува всички заради бъдещето на децата им; сътрудничество в областта на сигурността, където сме партньори в НАТО, коментира посланик Уорлик. Той покани водещия да посети Афганистан заедно с Годжи и Ку-ку бенда.

Проблемите с корупцията не могат да се разрешат за една нощ, трябват дългосрочни усилия, обяви Уорлик и добави, че не се съмнява България да се справи с тези проблеми, защото хората искат безопасни улици и икономически просперитет, да не са зависими от корумпирани хора. В САЩ също се случвали показни акции като у нас, но трябва да се съблюядават правата и свободите на гражданите. Но и тук, и в Щатите се правят грешки, каза посланикът.

- Възможно ли е Обама да заплаши Джей Лено, че ще го приключи?, попита изведнъж Трифонов.
- Не, това едва ли е възможно, дипломатично отговори посланик Уорлик.
- Тенк ю, реагира Слави Трифонов.
- Ако това стане у вас, какво ще правят зрителите от 10 часа, галантно прибави американският дипломат.

Не се знае за колко време светът ще излезе от финансовата криза, но вече сме стигнали повратната точка
, каза Дж. Уорлик и добави, че и в България ще се направят жертви, но хората го разбирали. Мога да ви увериь че има американски инвеститори, които отблизо наблюдават страната и това дали правителството гарантира върховенството на закона, за да се чувстват сигурни у нас. Разбирате, че в региона има конкуренция, прибави посланикът и изброи страни като Сърбия, Унгария, Македония.

Не се водят преговори понастоящем за ПРО, увери посланикът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 9281 |19.04.2010 Президентът Обама търси подкрепа от преподавател в УНСС . 1| 5071 |09.04.2010 Обама и Борисов с първа среща на питателна трапеза . 5| 4856 |08.04.2010 Бойко Борисов на вечеря с Обама в Прага . 6| 5097 |24.11.2009 Желева и Хилъри стягат среща Обама-Борисов до края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads