Реклама / Ads
21| 6405 |14.08.2014 НОВИНИ

Д. Йончев пред Фрог: С това правителство сме в зоната на здрача

.
Без да имам особени доказателства смятам, че кабинетът не е самостоятелен в решенията си. Това каза пред Фрог нюз бившият депутат Димитър Йончев по повод последните назначения от служебното правителство.
 

 

Трябва да се търси влиянието върху президента. Не е много ясно дали той пряко следва желанията на Бойко Борисов или се включват и някакави други влияния. Лицата от този кабинет никога не са били с лидерски позиции. Те явно изпълняват  дадена съгласувана политика. Но в политиката назначенията по принцип не са прозрачни.  Това, което виждаме е някакаво замитане под килим. По всичко личи, че си седим в блатото на нашата си  политика. За жълаление живеем всички в България, а не е редно да се живее с отвращение. Уморявам се от такива лица, които не са себе си, призна с болка Йончев. По думите му трябва да се примирим с това, което се случва в момента, а именно, че  правителството се назначава от едно лице. Поради тази причина с това правотелство  в момента се намираме в зоната на здрача, заяви бившият депутат от БСП.   

 

Той  обясни, че всички реформи в МВР  през последните 20-години, се въртят около структурата на  мегаминистерството по Живково време. Нищо реално не се променя. Опита с ДАНС създаде известни съблазни, но реформите, които се правят в министерството продължават да теглят към онова, в което то се чувстваше устойчиво. Няма го този външен натиск от страна на сродни служби от други държави. Докато членството в НАТО директно влияеше върху промените в армията. Трабва да признаем, че армията се промени. За МВР, обаче това не важи. Всеки специалист е убеден, че преди да направиш каквито и да е вътрешни структурни реформи трябва да приеме Закон за националната сигурност и оттам да се  подредят всички останали елементи. В България по време на бедствията, които ни сполетяха се видя, че при нас реално е унищожена Гражданска защита. Колко човека знаят как се казват шефът, който отговаря за Гражданска защита и каква е неговата структура?! За съжаление тази структура беше сведено до ниво сектор в пожарната. Даже пола на знаем на ръководителя , а ние сме потънали в бедствия. Мераците да управляваш и да пипаш в тайните нямат край в тази държава, която все още се разграбва, възмути се той.

 

Откровено призна, че не  вижда  голяма разлика между тези които ни управляваха до сега и тези, които ще ни управляват. В крайна сметка се оказва, че във видимия спектър, на сцената и пред екрана много пъти стоят комични фигури. Те вземат решения, които са тъжни, разсмиващи. Истината е, че властта тече през големите финансови потоци, които са невидими  и  оттам се  слагат отгоре такива персонажи, които виждаме. Помислете си какъв беше Саркози, Берлускони-пипаме си мускулите, играем  си на бизнес и  навсякъде са потънали до гуша в корупция. Реално управлението е това, което спасява банките, това, което спасява големите пари. Властта стои отгоре, привлича вниманието, забавлява медиите, оттам обществото изпада в един сън, а отдолу си вървят реални процеси и силни пари. Точно за това никой не се интересува от Гражданска защита. Властта не се интересува от добруването на гражданите, интересува ги контролирането на парите. И така ще бъде за съжаление. Фактът, че тези, които идваха на власт не направиха промяна, означава само едно-че са сложени от някой  там, убеден е бившият народен представител.

 

Той е скептичен към възможността за промяна чрез конституционни промени. Който вярва, че всичко е въпрос на книга  и на правило подценява куртурата по нашите земи. Ние работим само при силен външен натиск. Приспособяваме се към него. Ако няма безкомпромисен контрол хич не сме лесни. Вижте колко хора нарушават правилата за движение по пътищата. Ами ако тези хора ги пуснеш да се движат по пътищата на финанасовите потоци дали ще спазват правилата, където съблазанта е много по-голяма?! Решението не е в това да променим реда. Всички ние се движим по тънък лед, а отдолу е пропаст, заклучи Йончев.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5647 |14.08.2014 Ревизоро: Борисов не е предложил връщането на Танов . 134| 7235 |14.08.2014 Борисов предупреди: След октомври може да няма правителство . 11| 6733 |13.08.2014 Проф. Кантарджиев пред Фрог: Ебола няма, в Мизия да се пазят от лептоспироза . 41| 11548 |13.08.2014 Сугарев за Фрог: Оставката на Кънев е, за да се отърват от Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads