Реклама / Ads
24| 5483 |06.01.2014 НОВИНИ

Йордан Цонев:ДПС подкрепя протеста за тютюна,образуваме дело за картел срещу прекупвачите

.
Ние подкрепяме протестиращите, протестът им е справедлив. Ние ще вземем мерки. Има информация, че фирмите, които изкупуват тютюна са в картелни отношения. Процесът е породен от факта, че в бюджета на държавата парите за тютюна са с 40 % повече и фирмите са решили, че този процент трябва да отиде при тях. Искам да ги предупредя, че ще се образува дело за картел срещу прекупвачите. Ще последват тежки глоби и санкции и сметката им ще излезе крива.Това каза Йордан Цонев, председател на бюджетната комисия в НС в "Лице в лице" по bTV,
 

Съветвам прекупвачите да започнат навреме изкупвателната кампания.Не ги заплашвам, а съветвам, премери си думите Цонев.

Невърнатото ДДС за декември е нула лева.Там, където всичко е чисто, е върнато на нула. Бизнесът започна да прави оборот с един милиард на ден през декември. Бизнесът изплати всичките си задължения към бюджета през декември. Тези данни още не са обявени, посочи и се похвали  Цонев. Митническите данни още ги нямаме, уточни той.

Ценя г-н Станишев, като един европейски лидер, какъвто десницата няма, каза той по повод питането за разминавания за данъка на представители на ДПС с червения лидер.

Какво друго е програмата освен коалиционно споразумение? До края на мандата на този кабинет не се предвижда промяна на преките данъци, обясни той по повод упреците, че няма коалиционно споразумение между БСП и ДПС.Кабинетът няма да приеме "данък богати", заяви той. Цонев посочи, че трябва да се мисли стратегически по данъците.

Ще подскажем други идеи на БСП. Може би трябва да се облага потреблението, а не доходите на богатите. Ще водим разговора с аргументи с колегите от БСП. Но имат и право, защото богатите те допринасят достатъчно за солидарност с обществото, посочи той.

БСП предложи и ние се съгласихме да се връща данъка на хората с минимални доходи.поехме този риск и удовлетворихме тази инициатива на БСП и КНСБ, защото има аргументи.Приехме и редица други техни инициативи.

Не е добра идеята вътрешнопартийни битки да се водят с идеята, че ДПС управлява. Така отговори Цонев на питане за позицията на Румен Петков, че реално държавата се управлява от ДПС, а не от БСП.

Той отказа да даде оценка за управлението на Орешарски и каза, че трябва оценката да бъде дадена от народа.

Цонев определи като олигофренски въпроса, кой е стоял зад назначаването на Веселина Тенева за главен съдебен инспектор. Има си правила, по които става това, уточни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5925 |05.01.2014 Димитър Цонев: Подкрепям Николай Бареков . 2| 5256 |02.01.2014 Почина 2-годишният Йордан, пребит от мащехата си . 18| 5340 |02.01.2014 Йордан Цонев се зарече: Няма да вдигаме данъците на средната класа . 1| 5462 |30.12.2013 Йордан Опиц изографиса параклиса в Казичене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads