Реклама / Ads
16| 5207 |08.06.2014 НОВИНИ

Йордан Цонев: Губещ от изборите е ДПС

.
Йордан Цонев Източник: Нова телевизия
Ние бяхме изненадани от изненадата на БСП. 11 дни ги чакаме да обявят анализа си на изборните резултати. Истината е, че избирателите предадоха БСП. Ако има губещ от тази ситуация, това е ДПС. Ако резултатът на БСП беше друг, ние щяхме да направим заявка за пълен мандат и щяхме да участваме в управлението, а не да отиваме на избори.
 

Това заяви Йордан Цонев от ДПС във „Всяка неделя” по Нова телевизия. Не е честно кабинетът на Орешарски да отговаря за провала на БСП, добави той. Ние очаквахме БСП да бие ГЕРБ. „Не виждам място за отмъщение от страна на Местан, но за Станишев не знам“, каза депутатът от ДПС.

"Как ще отвориш секции за милион и половина българи, пръснати по цял свят?", възнегодува Цонев относно настояването на Станишев за задължително гласуване и определи като „бля, бля” твърденията на някои специалисти, че предложеното от БСП задължително гласуване произтича от Конституцията.

"Посрещнахме искането като ненавременен жест за наказание или отмъщение. Не можеш да излизаш по този начин от властта. Ако следващите избори зададат същата конфигурация?", попита депутатът от ДПС. Цонев е убеден, че БСП ще загуби най-много от задължителното гласуване, защото за ДПС гласува не повече от 60% от електората. Знаете ли какъв резерв има ДПС, коментира Цонев.

Кеворкян провокира Цонев и му предложи бас: "Да се обзаложим пред моите зрители, че няма да правите никакви предсрочни избори." Водещият се аргументира, че според него ДПС няма да бутне правителството, защото статуквото осигурява електорален ръст на партията. Йордан Цонев обаче остана на категоричната позиция, че след разговори с БСП ще се стигне не само до устно, а и до официално споразумение за предсрочни избори в края на септември или началото на октомври.

Според него сега изходът е с оставка на премиера. Но трябва да се седне на масата за преговори и двете политически сили и Орешарски да решат до кога има ресурс да работи правителството и кога да са изборите през есента. Ще има предсрочни избори, няма енергия този кабинет да остане, категоричен бе той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5148 |07.06.2014 Цонев: Орешарски е подходящ и за следващ премиер . 15| 5059 |06.06.2014 Цонев: Г-жа Меркел може да каже широка коалиция ГЕРБ-БСП . 4| 5061 |03.06.2014 Цонев: Новият шеф на НСО е незаконен . 44| 5246 |28.05.2014 Цонев: Политическа стабилност -чрез ремонт на кабинета или предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads