Реклама / Ads
9| 5703 |26.01.2012 НОВИНИ

Йоско се призна за виновен

.
Йосиф Йосифов – Йоско, който е обвиняем по делото за катастрофата в Бояна, днес се призна за виновен.
 

 

Пред съда подсъдимият призна всички факти, изложена в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират повече доказателства, съобщава БГНЕС.

 

В обвинителния акт ясно е описано, че на 2 март 2011 година, движейки се с личния си автомобил "Мерцедес" с 95 км/ч или точно с 45 километра повече от допустимото в градски условия и с 2.6 промила в кръвта, е навлязъл в насрещното движение и причинил пътно-транспортно произшествие с автомобил "Киа". Йоско причини смъртта на водача на другия автомобил Станислав Михайлов и на единия от пътниците Димитър Керчев. Тогава имаше опасност за живота и за другите двама пътници Ангел Митов и Йордан Мицин във втория автомобил, но състоянието им беше стабилизирано и след известно време в болница, двамата бяха изписани.

 

Съдът днес взе предвид направеното самопризнание на Йоско и уважи искането на защитата му делото да се гледа по съкратената процедура. Съдебният състав изслуша само 5 свидетели на представителите на частните обвинители и граждански ищци, като сред тях беше и съпругата на единия от загиналите Борислава Михайлова.


Заради здравословното състояние на подсъдимия пледоариите по делото ще бъдат на 10 февруари от 13:30 часа. В момента Йоско се намира в болница и почасово венозно му вливат антибиотици.

Йосиф Йосифов - Йоско дойде в съдебна зала с инвалидна количка.

 

Припомня, че катастрофата, която причини Йосифов, стана рано сутринта на 2 март 2011 г. в столичния квартал "Бояна". При нея загинаха двама мъже, на 31 и 53 години, а други трима бяха ранени. Кървавият инцидент бе предизвикан от бронирания джип "Мерцедес", управляван от 42-годишния Йосиф Йосифов – Йоско. Тогава при десен завой джипът навлязъл в насрещното платно, блъска другия автомобил - ван "Киа", и се преобръща на таван. Двамата загинали, както и ранените бяха във вана. Йосифов беше приет в "Пирогов" със спукване на пикочния мехур, три спукани ребра и контузия на белия дроб.

 

Йосиф Йосифов - Йоско бе сред задържаните за убийството на Константин Димитров - Самоковеца в Холандия, но впоследствие съдът го оправда.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6155 |20.01.2012 Признанията на самоубилия се Стойчо без стойност в съда . 9| 5686 |27.12.2011 Съдът призна за невинен пиромана от Младост . 2| 6056 |20.12.2011 Красьо Черничкия призна, че познавал магистрати . 34| 14244 |16.12.2011 Юлиян призна – подпалил 12 автомобила в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads