Реклама / Ads
0| 5168 |18.05.2014 НОВИНИ

И.Йотова: Битката между левите и десните в Европа може реши България

.
Европейската комисия беше изключително слаба, както нейният председател г-н Барозо, така и голяма част от комисарите. Пет години се наслушахме на всякакви обещания и нито едно от тях не е спазено. Имаме нужда от радикална промяна, имаме нужда от лидери, а не от послушни бюрократични чиновници. Това коментира Илияна Йотова пред пълната зала на Добричкия театър.
 

„Вместо стабилизация, те предлагаха да „затегнем коланите“. Те нямат нужда от държави, казваха, че пазарът определя всичко. Но ние социалистите не сме съгласни, че болниците са търговия и че само ако имаш пари детето ти ще бъде образовано“, продължи кандидатът за евродепутат.

На срещата присъстваха и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев и народният представител от КБ Сияна Фудулова.
„Илияна е човек, който винаги е защитавал националния интерес. Тя им показа, че малка България може да защитава интересите си, без това да пречи на общоевропейската политика. Такива хора ни трябват в ЕП. Илияна, ние сме зад теб, ние сме един отбор“, обърна се към нея Драгомир Стойнев.

„Това не са просто избори за да пратим седемнадесет човека в Брюксел. От това зависи как ще изглежда държавата ни след това. Винаги съм носила българския дух и това ми е позволявало да защитавам и най-трудните национални каузи”, развълнува залата Илияна Йотова. „Само ние от БСП имаме смелостта да се срещнем с хората и да чуем тяхното мнение, защото ние не сме излъгали никого. Ние, социалистите, не сме поредните продавачи на надежда, както чухте преди малко нашите министри за краткото време, в което управляват са свършили повече, отколкото други за четири години.“  

По-рано през деня Илияна Йотова и Явор Гечев се срещнаха със земеделски производители в с. Победа. Сред обсъжданите теми бяха новите възможности за европейско финансиране предвидени за животновъдите, земеделските производители, биоземеделието и др. „Къде отиде българският мед? Публична тайна е, че ядем преварен китайски мед с полски етикети. Още един резултат от задкулисието при договарянето на предприсъединителния договор с ЕС, лишаващ страната ни от европейско финансиране за цели сектори, като пчеларството и бубарството. За да има истинска политика трябва да се промени политическото съотношение  в Европа.“ – отговори Илияна Йотова на поставените й въпроси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 6075 |15.05.2014 Станишев: Имаме амбицията да сме мост и на отношенията между Русия и ЕС . 0| 4833 |13.05.2014 Илияна Йотова: Битката с бедността трябва да бъде приоритет в следващите 5 години в Европа . 22| 6484 |13.05.2014 Божидар Димитров:Битката за Украйна е между два кръга олигарски . 43| 6078 |09.05.2014 Скандал между ГЕРБ и БСП за заплатите в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads