Реклама / Ads
6| 5406 |04.11.2010 НОВИНИ

Иванов - сигналът на РЗС е донос, Янев - срещу нас е нагъл лъжец

.
Андрей Иванов
В писмо до парламентарната комисия по етика съм дал пълни обяснения за имотното ми състояние и придобиването му, с което се изяснява, че написаното в сигнала на РЗС е донос. Това заяви шефът на Столичния общински съвет Андрей Иванов.
 

Той обясни, че вече е поискал от директора на НАП да му бъде направена пълна проверка на финансовото ми състояние. Такава проверка е направена във връзка със забавянето на подаването на декларацията му пред Сметната палата през 2008 г., отбеляза Иванов.

Според него ставащото в последните седмици показва видно желание за дестабилизиране на държавата и ГЕРБ от действията, които се наблюдават от РЗС.

Председателят на общинския съвет повтори, че е започнал частния си бизнес от края на 1999 г., никога не е работил в Девето РПУ, не е притежавал или управлявал частни фирми във времето, когато е бил държавен служител. Иванов отново повтори, че притежава 14 имота.

По негово искане в дневния ред на днешното заседание на съвета беше включен и докладът за освобождаването му от поста, внесен от съветниците от БСП.

Лидерът на РЗС Яне Янев обаче е категоричен, че Андрей Иванов е изключително хладнокръвен престъпник. Той поиска оставката му с мотив, че наглостта му е достигнала краен предел и документите за него, с които разполагат, ще доведат до позорното му изгонване от СОС, ако той не напусне до утре, заяви Янев.

РЗС предостави за разследване два сигнала на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов. От партията ще искат той да провери сигнала срещу шефа на Столичния общински съвет Андрей Иванов и зам.-изпълнителния директор на НАП Тошко Тодоров.

Това стана ясно по време на пресконференция на РЗС в централата на Агенцията, веднага след 40-минутната среща на представители на партията със данъчен №1.

По думите на лидера на РЗС Яне Янев шефът на НАП е обещал, че проверката ще бъде максимално задълбочена и безпристрастна. Янев определи Тодоров като къртицата на Цветан Цветанов в НАП.

Утре, на редовния брифинг в централата на РЗС, от партията ще представят документи, касаещи Андрей Иванов и Тошко Тодоров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5646 |26.10.2010 Блъсков и Иванов: Политиците винаги натискат прокуратурата . 9| 5300 |10.09.2010 К. Петков и Д. Иванов нададоха глас срещу ГЕРБ при президента . 7| 5016 |15.07.2010 Я. Янев: Лъчезар Иванов е разследван, но властта крие . 10| 5172 |14.07.2010 Л. Иванов: Оставам обаче лекарят на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads