Реклама / Ads
85| 7444 |05.12.2014 НОВИНИ

Иво Инджев: Путин закова Русия на стълба на позора

.
Иво Инджев
Когато Путин говори, в България не вярват. Все се намира някой, който да обяснява в нашата страна, абе, не, ние ще строим „Южен поток”. Толкова години сме свикнали Путин нещо като каже, тук да се смята за закон. А сега изведнъж Путин обявява край на проекта, а някои хора не искат да проумеят, че проектът вече е спрян.
 
Това коментира в „Лице в лице” по бТВ Иво Инджев. Путин не цепи басма на никой. Путин не цепи басма никому и сочи България за собствените му несгоди. Той решава нещо и действа, допълни журналистът и припомни инфлацията в Русия и спада на цените на петрола. Руският президент се държи като на война, докато мисли за мир. А българчета наскачаха да защитават руския интерес.

Най-големият потребител по трасето е Италия. Днес чухме, че от Италия казаха, че това няма да е чак такава трагедия за тях, имат си и други начини за доставка на газ, коментира журналистът.

Аз в началото на годината казах, че битката тази година ще бъде за тези три милиарда, които България се очакваше да погълне около „Южен поток”. Това бе и вътрешната битка в БСП и причината за отделянето на Георги Първанов. Самият кабинет „Орешарски” беше назначен да служи за „Южен поток”. Орешарски разбира се не успя, но причина бе украинската криза.

Този път очаквам ЕС да подкрепи България, а Бойко Борисов да си припише заслугите, гледайте внимателно, призова Инджев. България можеше да заеме активна позиция, а не да се крием зад гърба на Брюксел. Трябваше да използваме нашето членство, защото западна Европа е жадна и лакома за руските горива, допълни още Инджев.

Сега действително се оказахме входна врата за проекта „Южен поток”. Европа традиционно е лакома и жадна. Путин го очаква по-лоша съдба от тази и на Горбачов, Путин ще го свалят неговите хора. Той закова Русия на стълба на позора. Русия не е била никога в такава позорна роля. Жестоко се лъже, че ще може да играе с Китайската карта. Истината е, че Китай играе с Руската карта. Инджев заяви, че не подценява руския президент. Путин е много добър паникьосан шахматист, но пешките му свършват, заяви Инджев.

Не разбраха ли хората, че Южен поток не е български проект и няма нищо общо с доставката на газ за страната ни, той е транзитен, възмути се Инджев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 4857 |04.12.2014 Кънев: Путин даде началото на атака срещу българското управление . 36| 4832 |04.12.2014 Първанов: Путин не блъфира, вместо България Турция става енергиен лидер . 28| 6267 |04.12.2014 Денят Х - в който Президентът Путин отчете гравитацията . 30| 5139 |03.12.2014 Гечев-Трайков: Путин или Обама спира "Южен поток"?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads