Реклама / Ads
20| 5445 |11.04.2013 НОВИНИ

Жрици гадаят за Станишев

.
Сергей Станишев
С вино и огън БСП тръгва на избори от Перперикон. Тракийски жрици ще пресъздадат за соцлидера Сергей Станишев гадателския ритуал, с който в древността се е славел Скалният град.
 

150 комсомолци очакват шефа на "Позитано" в светилището. Край каменния олтар в останките от царския дворец социалисти ще влязат в ролята на жреци на бог Дионис, пише Стандарт. По височината на пламъците те ще предричат резултатите от изборите. Това разказа за "Стандарт" лидерът на червените в Кърджали и водач на местната листа Милко Багдасаров. Хората му са категорични, че огнената им прогноза за изборите ще е по-точна от тази на социолозите.
 

Шоуто на Перперикон е специално за старта на кампанията на Станишев. Обиколката му в страната тръгва тази сутрин от Стара Загора, където соцлидерът е първи в листата на БСП. По-късно през деня Станишев отива в Кърджали и се качва на Перперикон. Социалистите са направили връзка между откритата в светилището древна петолъчка с излизащи от нея слънчеви лъчи и символа на червените. "Петолъчката на Перперикон свидетелства за най-древния клуб на социалистите, а ние ще представим там една от най-младите листи в сраната", похвали се Багдасаров.

Официалният старт на червената агитация е на 13 април в столичния Южен парк. Там БСП разпъва 31 шатри, колкото са избирателните райони. Кампанията ще бъде открита като митинг с политически речи, след което ще има хепънинг. Кметът на Калофер Румен Стоянов, втори в листата на БСП за Пловдив-област, ще свири на гайда. Градоначалникът е признат майстор на фолклорния инструмент и е сред остриета на БСП за бъдещия парламент. Междувременно вчера Станишев остро критикува решението на ЦИК да не разкрива кода на софтуера, който ще брои изборните резултати. Решението е взето с гласовете на ГЕРБ, "Атака" и НДСВ и говори за страх от резултатите, заяви Станишев. Той добави, че БСП вече има подкрепата на 6 ключови военни организации заради стратегията на червените да върнат социалните права на военнослужещите. При срещата на соцлидера с КРИБ стана ясно, че ръководството й подкрепя платформата на БСП за "Дигитална България" и електронното правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 151| 5771 |10.04.2013 Станишев: ГЕРБ, “Атака” и НДСВ ги е страх . 125| 5328 |09.04.2013 Станишев: Само ние можем да свалим ГЕРБ от власт! . 74| 5219 |08.04.2013 Сидеров призова Борисов и Станишев на дебат в "Арена Армеец" . 144| 7810 |07.04.2013 Борисов забрани думите "Станишев и досие"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads