Реклама / Ads
39| 6249 |14.01.2014 НОВИНИ

Калфин: Питам БСП за Пеевски, Сидеров и правилата в коалицията

.
Ивайло Калфин Източник: Булфото
Гражданската инициатива на президента Георги Първанов АБВ ще регистрира алтернативна листа за изборите за Европейски парламент. Нямам абсолютно никакви забележки към ръководството на БСП. Имам огромна благодарност към тези хора, които ме номинираха и имах доверието им.
 

Това каза прд БНР евродепутатът Ивайло Калфин и добави, че е имал разговори с ръководството на БСП, включително и през последните дни. „Надявам се те да дадат публично оценката, която дадоха, с виждания за предно място в листата."

"Все повече смислени и свестни хора излизат от политиката и тя се пълни с хора, на които едва ли можете да се сетите за имената им. Все повече започват да се преплитат бизнес с политически интереси. За съжаление ми е трудно да кажа, особено след действията от последните месеци на управлението, че правителството на БСП и на левицата не спомага за това нещо", каза още Калфин.

"Ако исках спокоен живот на евродепутат, щях да си мълча. Имаме разлики в политики, разлики във виждания и натрупвания на критична маса на доверие към държавните институции", сподели той.

По повод критиките към президента Първанов за връзки с олигархията, той отбеляза, че се дават от хора, които до вчера никой не е познавал, докато бившия държавен глава е от доста години в политиката.

На обвиненията, че гражданската инициатива АБВ работи в полза на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Калфин коментира: "Има редица принципни въпроси, на които трябва да се дадат отговори. И аз съм ги поставял - като се започне от назначението на Пеевски, мине се през отношението към Волен Сидеров, по принцип, не само с последния инцидент, мине се през липсата на прозрачни правила в коалицията и незнание какви са приоритетите и кой какво прави в нея. За всичко това носи отговорност кой - Първанов, Борисов или някой друг?"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6507 |10.01.2014 Калфин: Не приемам да ми размахват пръст, да ограничават мнението ми! . 7| 5139 |14.12.2013 Калфин: Няма да създавам нова партия . 10| 5222 |27.11.2013 Калфин: Българската граница ще е под строг контрол на ЕС . 34| 5385 |23.11.2013 Калфин:БСП ги е страх от избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads