Реклама / Ads
3| 6979 |05.07.2013 НОВИНИ

Кеца от „Килърите” уж болен, Вълев остава без GSM в пандиза

.
Осъденият до живот без право на замяна по делото „Килърите” Васил Костов – Кеца лежи в болницата на Софийския затвор със съмнение за симулация.
 
С наближаването на деня, когато Варненският апелетивен съд, ще се произнесе на втора инстанция за вината на обвиняемите, Кеца се оплакал, че е на умирачка. На лекарите обяснил, че го тормозят старото раняване, което получил като гард на Бай Миле, когято той и още петима охранители бяха избити в ресторант до стадион „Славия”. Бил откаран в болницата на Централния затвор в столицата, където му били направени съответни изследвания. Оказало се, че положението му въобще не е драматично и е много вероятно затворникът да симулира. Днес лекарите ще се произнесат окончателно.

В същото време аверът на Кеца - Георги Вълев, който също е с доживотна присъда на първа инстанция по „Килърите” остана без телефон. Вълев се прочул сред пандизчиите в Бургаския затвор с това, че си говорел спокойно по мобилния с адвокати, с гаджето си и въобще с който си иска. Един ден обаче съкилийник го помолил да му услужи, за да се обади на семейството си, но Вълев му отказал високомерно. След ден служителите от охраната на затвора направили обиск в килията и открили модерния GSM на Вълев.
 

Главният обвиняем и тартор на „Килърите” Петър Стоянов – Сумиста пък обмисля в Ловешкия затвор как да се ожени за любовницата си. Идеята му дошла още преди няколко месеца, но вече проектът бил задвижен съвсем сериозно. Сумиста се хвалел, че като дойде новата власт, щял да бъде обявен за невинен и да излезе на свобода.

 

В същото време съдия Димчо Луков написа близо 800 стр мотиви за издадените три доживотни присъди без право на замяна и още няколко на различен срок по знаковото дело. Папката вече е във Варненския апелативен съд.
 

Обвиняемите Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев от група за поръчкови убийства получиха доживотни присъди без право на замяна от Шуменския окръжен съд. Янко Попов получи 17 години затвор, Райчо Стойнев – 15 години, а Петър Атмаджов – 4 години.

Процесът започна на 27 юни 2011 г. и продължи 150 дни до 29 ноември 2012 г. Разпитани бяха близо 150 свидетели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6960 |27.06.2013 Готови близо 800 стр мотиви на съда по „Килърите” . 17| 7449 |08.01.2013 „Килърите” атакуват присъдите с всички средства . 30| 8443 |08.11.2012 Пет доживотни присъди за „Килърите” поиска прокуратурата . 5| 7280 |18.10.2012 Бай Миле се отблагодарил на Кеца от Килърите с пари за апартамент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads