Реклама / Ads
1| 5216 |02.02.2011 НОВИНИ

Кмет и МВР инспектор свидетели срещу Баретата

.
Златомир Иванов – Баретата
Придобилият популярност като “прокурорски свидетел” Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора е искал да убие Ивайло Борисов – Ториното, който се смята за част от “Фирмата” на Златомир Иванов – Баретата. Това каза пред Софийския градски съд свидетелят Венцислав Тасков.
 

Златко Баретата и още 20 души са обвинени, че са участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Срещу Баретата и съпроцесника му Мартин Димитров има обвинение и за убийството на пернишкия наркодилър Румен Стефанов – Алф. По делото са призовани 107 свидетели, като днес се появиха десетина. По-голямата част от тях бяха хора от персонала на пернишка дискотека, които са били очевидци на ликвидирането на Алф. Свидетелите обаче или не бяха видели нищо съществено или не си спомняха добри детайли около случилото се.

На съдебното заседание като свидетели се явиха Огнян Петров, кмет на годечкото село Гинци и съпругата му, които трябваше да разкажат какво знаят за подсъдим по делото, който си купил къща в селото. Оказа се, че кметът просто е завел ченгетата до въпросната къща, чийто собственик не познава. “Познавам старият собственик, казва се Киро Станишев”, заяви свидетелят. Така и не стана ясно защо тези свидетели бяха призовани по искане на прокуратурата и какво точно щяха да изяснят те за изясняването на обективната истина по делото.

Като свидетел е призован и инспектор Ресен Янински – оперативен работник от 3 районно на МВР в София, който не си спомняше нищо. Причината за неговото призоваване са показанията на друг свидетел – дилърът Георги Симеонов, който бил бит от хора на Баретата в квартал “Красна поляна”, тъй като подбивал цените на наркотиците в 3-ти район. Янински е бил дежурен същата вечер и е приел обаждането от автопатрула. Случаят е от 29 март 2010 година, но инспекторът за този период се оказа, че е придобил пълна амнезия. Единственото обяснение, което даде пред съда бе, че в този район подобни неща се случват по 3-4 пъти на ден и няма как да си спомня конкретен случай.

За днешното заседание не бяха открити и двама от ключовите свидетели – Ивайло Серафимов и Марио Божков. Първият не може да бъде намерен на нито един от известните адреси, а Божков бил чужбина. Показания пред съда трябва да дадат още свидетели, част от които известни имена в ъндърграунд средите. През декември Димитър Вучев – Демби свидетелства, че Златко Баретата е Дон Корлеоне на българската мафия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5211 |02.02.2011 38%:"за" срещу 21% "против" нова конституция . 69| 5927 |02.02.2011 Сините загубиха битката срещу Цветанов . 0| 5326 |01.02.2011 Магистрати пропяха срещу Красьо Черния . 44| 6454 |31.01.2011 Президентът скочи срещу Закона за БАН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads