Реклама / Ads
3| 5640 |07.01.2008 НОВИНИ

Комисията на Кемал Еюп се самосезира за случаи на секстормоз

.
Комисията за защита от дискриминация (КЗД) обяви, че ще се самосезира и ще излезе със становище за гей-скандал в „Атака“, описан в столичен седмичник преди Нова година. Хората на Кемал Еюп вече разглеждат и случая с преподавателя по журналистика в СУ.
 

Според публикацията във в. „168 часа" бившият член на младежката организация на "Атака" Александър Златев от Ямбол е подал жалба в полицията, в която обвинява секретаря на организацията Владислав Лалов в "непрекъснат психологически и сексуален тормоз".
Самосезирането ще се извърши по доклад на доц. Благой Видин, член на комисията. Той счита, че от изнесените данни в упоменатата статия може да се направи извод за извършена дискриминация. Затова предлага на основание чл. 50, т. 2 от Закона за защита от дискриминация да бъде образувано производство, в което да се направи проверка по изнесените данни за установяване на евентуално извършено нарушение - "сексуален тормоз" по смисъла на § 1, т. 2 от Допълнителните разпоредби на закона.

Ямболският гей-скандал е трети за партията на Волен Сидеров.
След местния вот миналата година деца разпознаха на предизборен плакат в Стара Загора „чичкото", който ги е канил на гости в дома си. Оказа се, че става дума за Станимир Димов, кандидатирал се за общински съветник от „Атака", който е водил в къщи малолетни момчета и е блудствал с тях.
Най-шумният скандал в редиците на партията обаче стана преди две години с независимия сега депутат Владимир Кузов, който бе осъден на три години затвор за хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов. Народният  представител обжалва присъдата.

В съобщението на ръководената от Кемал Еюп комисия се казва още, че по доклад на доц. Ирина Мулешкова органът за защита от дискриминация  вече се е самосезирал и по друг случай за сексуален тормоз - с преподавателя от Факултета по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски" Борис Ангелов. Frognews.bg

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5035 |17.12.2007 Комисията за разкриване на досиетата стреснала маса народ . 6| 6160 |05.10.2007 Комисията „Кушлев" да се закрие, шефът й да се скрие, рече опозицията . 3| 5897 |27.08.2007 Нов скандал с Комисията за защита на личните данни, изтекъл й срока . 3| 5650 |22.06.2007 Комисията по досиетата скри четвърти агент от Конституционния съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads