Реклама / Ads
1| 4027 |11.12.2018 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Категорично вярвам, че ще има предсрочни избори

.
Корнелия Нинова
Заради различни позиции на БСП и ПЕС по отношение на Истанбулската конвенция и Пакта за миграцията Корнелия Нинова не е участвала в конгреса, на който бе преизбран Сергей Станишев за лидер на ПЕС. Прецедент е едрият бизнес да изкарват тежки машини не срещу управляващите, а срещу опозицията, само защото иска анализ на качеството на пътищата. Категорично вярвам, че ще има предсрочни избори.
 

Това заяви лидерът на БСТ Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“.

 

Тя обясни защо не  е присъствала на конгреса на ПЕС, на който беше избран  Сергей Станишев за председател на партията с думите, че е безспорното, че Станишев е номинирано от  БСП за този пост, че партията  стоим зад него, гласове на всички членове също.

 

По думите на Нинова тя не е участвала в конгреса заради различни позиции на БСП и ПЕС по отношение на Истанбулската конвенция и Пакта за миграцията и приетите резолюции по тези два документа.

 

В резолюцията за миграция се приеме решение и се призовава всяка държава да поеме солидарно отговорност иначе ще бъде наказана. Приема се да се събират семействата на мигрантите, да се облекчи получаването на визи и разрешенията за работа.

 

Относно Истанбулската конвенция Нинова обясни, че в България има становище и официални позиции на институциите по тази тема.  В противоречие с това е приетата резолюция е да се приеме тази конвенция.  Нинова беше категорична, че е избрала да се съобрази със Конституцията и приетите официални становища.  „От кога да спазваш Конституцията е национализъм“, попита Нинова.

 

Имахме политическо решение да не подкрепим резолюциите.  Прие се процедура всички резолюции да се гласува заедно. При това гласуването не е със „за“, „против“ и „въздържал се“ за всяка една, което би дала възможност да се изпълни политическото решение тази резолюции да не бъдат подкрепени.  Осем резолюции се гласува заедно с ръкопляскания. Българската делегация напусна събранието. Това е знак сме, че сме против политиките, а не против Сергей Станишев. Против тези политики сме, заяви Нинова.

 

Относно коментарите, че БСП ще бъде изключена от ПЕС Корнелия Нинова коментира, че не може да изключваш някого заради различно мнение. Това ще е лош знак от страна на ПЕС. Има решения на български държавни органи и ние ги следваме.

 

„Хубаво е че Бойко Борисов поздрави Сергей Станишев, цивилизовано е. Борисов не изпрати делегация в Мароко да обясни позицията по миграция, което е правилно“, каза още Нинова.

 

Догодина Националния съвет на партията ще реши кои ще са номинирани за евроизборите. До момента няма такова решение, за да го коментираме. Не мога да ви отговоря дали Станишев ще е номинация.  Ням лична позиция към Станишев, става въпрос за различия по политиките.

 

Изкарват тежки машини не срещу управляващите, а срещу опозицията. Ако са спокойни за качеството на строителството и в техен интерес е доказването на качеството на строителството от независима европейска лаборатория. Не се е случвало едрия бизнес да иска оставки и да заплашва, че няма да допусне до НС депутати от опозицията. Сезирана е прокуратурата и ОЛАФ заради нарушения при изграждане на пътищата. Защо не се протестира срещу тези институции, а срещу нас, само защото искаме проверка от европейска лаборатория.  АПИ любезно се опита да ни замаже искането, че трябвало КАТ да даде предписание за безопасно вземане на исканите проби, което ние ще поискаме. Професионалното мнение на експерти е, че трябва да се вземат проби на строени през последните 5 години пътища.

 

Забележете, че глобата от 750 лева не е ако не ходиш на работа, ако не се регистрираш за кворум. Не е това начина. С финансова санкция не може да си осигуряват кворума. Никой не говори за нашето предложение да намалим заплатите.  В коя държава расте заплатата на депутатите расте автоматично с нарастването на средната заплата. Това е в момент, когато хората излизат улиците. Заплатите се изплащат за труд, с какво се повиши продуктивността на Народното събрание, за да се повишават заплатите.

 

Категорично вярвам, че ще има предсрочни избори. Управляващите понеже не могат да правят политика правят нещо на парче. Такава е ситуацията в момента. Приемат се лобистки закони, поправки за случая и т.н. Нагласата на хората е, че ще има предсрочни избори.

 

Смятам, че не трябва да оценяваме президента Радев какво мисли за ГЕРБ или за БСП. Трябва да преценяваме дали президента Радев мисли като генерал Радев. Оценявайте президента дали изпълнява ангажиментите които той е поел като генерал. Той е последователен в това което прави и говори.  Не си съгласуваме позициите с него, просто имаме съвпадащи възгледи по определени теми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4132 |30.11.2018 Корнелия Нинова: Държавата купува ЧЕЗ, ако БСП спечели изборите . 3| 4212 |22.11.2018 Нинова: Има нареждане МВР да следи всяка моя крачка в страната . 2| 4416 |21.11.2018 Корнелия Нинова: Има изход от ситуацията в държавата – оставка, предсрочни избори . 4| 4313 |17.11.2018 Нинова: Оставката на Симеонов е неискрена, той не осъзна вината си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads