Реклама / Ads
12| 7231 |20.05.2008 НОВИНИ

Красимир Гергов: 300 млн. евро инвестиции в голфигрища

.
Около 300 млн. евро могат да бъдат инвестирани в 30 голф игрища в България, ако държавата предостави на частници терени за целта, обяви шефът на Националния борд по туризъм и Българска голф асоциация Красимир Гергов.
 
Изказването той направи по време на Четвъртата световна среща на българските медии в Мадрид.

Той уточни, че идеята е ако върху предоставените терени от държавата не бъдат изградени голф игрища до 5 години, те да бъдат автоматично отнемани. Такава практика има в други държави с развит голф туризъм, съобщава Биляна Гавазова, пратеник на Дарик в Мадрид
Гергов даде пример с Турция, където от едно голф игрище печалбата годишно възлиза на 5 млн. евро като тази цифра може да се достигне и у нас.

Бизнесменът съобщи, че от 25 до 28 септември тази година България ще бъде домакин на международния турнир по голф Bulgaria Open. Очакват се представители от 20 държави, като домакин ще е игрището Black Sea Ram в Балчик. Дотогава теренът вече ще разполага с 18 дупки, което прави възможно провеждането на международно състезание.

gergov_4_1.jpg  снимки Вяра Йовева

Туризмът в България формира 15 процента от брутния вътрешен продукт, съобщи по време на срещата Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Тя добави, че секторът осигурява 300 000 работни места и реализира над 3 млрд. евро приходи годишно.

По-рано на медийната среща министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев представи пред медиите проекта на ведомството за транслитерация, който предвижда уеднаквено изписване на българските наименования на латиница.

Председателят на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов направи презентация на възможностите за развитие на винен туризъм в България. Древните и съвременните послания на виното носят особеностите на националния ни характер и са част от положителния образ на България като културна европейска страна, подчерта Моллов. Той даде пример с мелнишкото вино, което е било любимо на Уинстън Чърчил, който е поръчвал по 500 бутилки годишно от него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9209 |08.05.2008 Следовател №1: Част от инвестициите в крупни проекти са на офшорки . 5| 5562 |16.01.2008 Красимир Каракачанов: Българи не са поругавали сръбското знаме; сърбите са изнервени . 0| 7369 |31.05.2007 Красимир Премянов не стана депутат . 0| 11028 |08.05.2007 Прокуратурата притисната – ако не действа бързо, отвън ще дойде заповед за арест на Красимир Георгие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads