Реклама / Ads
0| 10181 |25.07.2017 НОВИНИ

Кулезич за идиотските новини и политическия епицентър с дъх на корупция

.
Забелязвате, сигурна съм. В българския въздух се трупа истерия. На скорост ни заливат все по-идиотски новини. Те извират от политическия епицентър като имитация на народополезна дейност, но с отровен дъх на корупция. А рефлектират в живота на простосмъртните като прояви на лудост. Това заяви в предаването ”Честно казано” по BIT тв водещата Люба Кулезич.
 

Всеки ден побоища, юмручни разпри, улични нападения, обири посред бял ден. Мутренската агресия се възражда безнаказано. Жертви на юмрука стават посетители на кафене, жени нотариуски, лекари, журналист от БНТ, който се е занимавал с криминални истории, но напоследък като водещ е повече от кротък и възпитан.

 

В същото време парламентът е като предозирал с испанска муха. Поправя превъзбудено закони в пряк ущърб на гражданите, опитва се да наритва непокорни магистрати, депутатите дори не крият лобистките си законодателни срамотии. Непукизмът им е шокиращ. Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ стигна до там вчера да обяви, че Делян Пеевски е сред ощетените от фалита на КТБ. Прокуратурата също открито защитава най-влиятелния от Тримата шишковци – макар да са вече цяла камара фактите, че е сред авторите на аферата на века.

 

Отстраненият от директорския пост в НДК Мирослав Боршош показа открито среден пръст на парламентарната анкетна комисия за скандалите около Двореца. Нямал доверие ни на комисията, ни на народните избраници. Нямало да им ходи на крака. Презрението му е разбираемо. Той от години е допускан в интимните тайни на властта. Сега може да се държи като хладнокръвен Дон Жуан. Въпросът е, че въздействието върху околната публика на подобно зрелище е все едно в детски дом да се върти порно сериал.

 

Порнозвучене придоби и аферата „суджук“, остойностена от главния прокурор на около 40 000 лв. Прокурорско опълчение превзе центъра на Добрич, правителствената говорителка Севдалина предаваше на живо разправата с месоядното ръководство на ГЕРБ в града, жандари с автомати пазеха живота на свидетелите, мъжествено стиснал зъби Цветан Цветанов пое историческото бреме да разкара депутата Мартинов, който забърка срамния гейт със суджуците.

 

В същото време с безумията в обвинителния акт за КТБ бе отворена вратата за безпрепятствено доразграбване на милиардите от разгромената банка. Така че, май наистина побесняваме. Но това не е динамика, а трескаво подскачане на място.

По този повод припомням, че днес се навършват 37 години от смъртта на неистовия бард Владимир Висоцки. Сред стотиците стихове и песни, които остави след себе си в знак на непримиримост с тоталитарната репресия над духа, една по странно изключение е била допусната за официален запис от партийните копои на Брежнев и на службите. Нарича се „Утринна гимнастика“.

 

Понеже копоите винаги мислят плитко и буквално, те я помислили за спортна песен. А тя била най-саркастичната метафора на истерясването от и по причини на застоя, както бе наричана епохата на загиващия апаратен соц.

 

Съкрушителното и вдъхновяващото в песенната сатира на Висоцки е, че тя се оказа съвсем актуална след повече от четвърт век фалшива демокрация, режисирана от същите службаши, които я забраняваха. Но те това могат: да тичат на място и да лъжат, че тичането на място е движение напред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6578 |19.07.2017 Люба Кулезич за българския Виктор Орбан и поправките в Закона за съдебната власт . 1| 7476 |14.07.2017 Люба Кулезич: Премиерът най-беден в кабинета? Хептен ни взе за будали . 2| 5765 |11.07.2017 Кулезич : Заразени сме от вируса на подслушването . 4| 7495 |05.07.2017 Кулезич: Законодателната мисъл на Данаил и Емил възстановява Берлинската стена и Желязната завеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads