Реклама / Ads
7| 4278 |17.11.2015 НОВИНИ

Кутев: БСП е гъвкава, но може да изчезне

.
Антон Кутев
БСП е много гъвкава партия, но загубата на местните избори не е добър сигнал. За първи път възможността БСП да изчезне е реалност. Това заяви в интервю за "БАНКЕРЪ" бившият говорител на левицата и депутат от нейната квота в предишните два парламента Антон Кутев.
 
Той коментира, че социалистите са в мозъчна смърт, тъй като имат 200 хил. верни симпатизанти, но ръководството на формацията не знае как да я управлява. По думите му ако продължи упадъкът на БСП, то тя може да се превърне в "донор" на други леви партии.

"Трябват ни много бързи действия. Пътят е през много здраво преосмисляне и на случилото се, и намирането на подходящия лидер. Трябва ни лидерство. Трябва някой, който да поеме отговорността и да каже истината, да каже накъде трябва да върви БСП и да се договорим за това. Сегашното ръководство на партията и бившето - трябва да седнем и да се разберем къде искаме да изведем тази партия. Мнозина от нас - и да отстъпим крачка назад, за да изведем млади хора в предна позиция. Да сменим изцяло визията на партията. Да я вкараме в проблема за новото ляво, в което тя упорито не иска да влезе. Наистина са нужни съществени промени", смята Кутев.

Той оценява като архаичен и грешен левия курс, който лидерът на социалистите Михаил Миков обяви преди време. "Ние трябва да направим завой наляво, но не това ляво отпреди един век. А едно съвсем различно, модерно ляво, което не само съдържа други неща, но има и съвсем друг начин на разказване", посочи Кутев.

По думите му съвсем скоро социалистите ще осъзнаят, че нямат друг избор, освен обединение с АБВ и други леви формации.

"Въпросът е, че аз лично не бих подал ръка на Георги Първанов, преди най-малкото да се е извинил. Първанов и хората около него дължат огромно извинение на БСП. Сигурно в даден момент ще се наложи да правим обединение вляво и мисля, че това по принцип не е лошо. Сигурно много неща трябва да си простим, защото много предателства бяха направени. Но за да се прости, първо някой трябва да поиска прошка. Не може да се прощава просто така. Трябва да има някакъв диалог на осъзнаването на грешките, за да може след това те да бъдат забравени. Неосъзнати и непризнати грешки не могат да бъдат забравени", смята още Кутев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5253 |11.11.2015 А. Райчев: Може да очакваме протести на лекари и железничари . 18| 5729 |10.11.2015 Т. Николов за Фрог: Руската църква може да стои зад скандала с Вартоломей . 52| 13220 |09.11.2015 Е. Дайнов: Борисов може да подаде оставка! . 1| 6542 |09.11.2015 Иван Чобанов: С протестите може да се правят по-смислени неща в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads