Реклама / Ads
3| 5207 |15.02.2011 НОВИНИ

Лазар Колев имал интелигентен съучастник

.
Ставало дума за човек с високо социално положение, който би загубил много, ако се научи неговото име.
 

Подсъдимият за убийството на сестрите Белнейски, Лазар Колев, е имал съучастник и той е бил човек с високо социално положение, който би загубил много, ако се научи неговото име, обяви по БНТ Тодор Тодоров, началник на сектор в Института по психология към МВР и експерт по делото.

Много е трудно сам човек да контролира две жертви, резултатите от ДНК-експертизата го потвърждават, каза Тодоров, според когото убийството на момичетата вероятно не е било замислено предварително, било извършено след тяхното изнасилване. Нещата са направени така, че да изглежда като убийство със сексуални подбуди, т.е. има опит да се замести по-тежко престъпление с по-леко. Това ни кара да мислим, че във този случай е замесен човек, който би загубил много, ако се научи неговото име. Това е човек с високо социално положение, коментира Тодоров. Капацитетът на Лазар не позволявал да замисли и осъществи сам подобна инсценировка. Съществували насоки, които можело и да доведат до неговия съучастни, отчете експертът.

Първото изследване на Лазар Колев с детектор на лъжата било направено през януари 2009 г
. Тогава Лазар твърдял, че е разбрал за смъртта на момичетата два дни преди телата им да бъдат открити. Резултатите от детектора показали симптоми на съпричастност. Колев се опитал да обясни, че той не би могъл да извърши такова жестоко убийство, че ставало въпрос най-вероятно за катастрофа. Това било впечатляващо, защото все още не била изнесена официална информация за наличието на такава версия. След като му поставили този въпрос, той изобщо престанал да отговаря.

Заподозреният започнал да трепери, след като научил резултатите от детектора на лъжата. Шансовете Лазар Колев да получи осъдителна присъда въз основа на събраните доказателства, са големи, смята Тодоров, но добави, че имало известен натиск върху съда, тъй като делото се проточило с години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5458 |14.02.2011 Полиграфът свързва Колев с убийството на Белнейски на 98% . 1| 5516 |08.02.2011 Л.Колев: Изкупителна жертава съм! . 0| 5503 |28.01.2011 И. Колев: Всеки държавен орган иска да разполага с повече пари . 9| 7241 |27.01.2011 "Арена БГ" се закани да съди Явор Колев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads