Реклама / Ads
48| 5939 |07.12.2010 НОВИНИ

Лекарите отказали детектор на лъжата

.
Болницата била важна за града Източник: btv.bg
От СРС-тата била изнесена само част от контекста на разговора, смята кметът на града.
 

Д-р Кожухаров е лидер на СДС в града, но в болницата за политика не се говори; а освен това нарушения в болницата не са констатирани, няма данни за извършено престъпление, обяви по БТВ кметът на Горна Оряховица Йордан Михтиев, който си говорил с д-р Миролюб Кожухаров по телефона му, подслушван от полицията.

Скандалът е изключително неприятен; болницата е важна за жителите на 6 общини; но за вината на лекарите може да се съди след съдебно-медицинската експертиза и произнасянето на морално-етичната комисия, но вътрешното ми убеждение е, че нещата в медиите са преувеличени. От СРС-тата била изнесена само част от контекста на разговора, според д-р Кожухаров. На сесията на ОС вчера докторът се извинил за жаргонния език, защото разговарял с шурея си, разказа още кметът.

Докторът вероятно е бил подслушван заради закупени строителни материали за болницата, за които прокуратурата обаче се произнесла, че няма престъпление, допусна кметът.

Аз съм тук, за да изкажа възмущение от вашето предаване вчера, каза емоционално д-р Катя Гецова пряко от Горна Оряховица. Тя коментира друг случай, излъчен от БТВ, който обаче се е разиграл не в Горна Оряховица, а във Велико Търново, а като не й дали думата, я заляли с помия неправомерно. Пациентка, загубила бебето си преди време, предяви претенции към д-р Гецова, която обаче отказа да говори по настоящия случай, прекъсна връзката и каза, че ще търси правата си по съдебен ред. Д-р Кожухаров пък не си вдигна телефона.

Междувременно стана ясно, че лекарите са отказали детектор на лъжата.

Държа Горна Оряховица да разполага с болница, акцентира кметът.

Frognews.bg припомня, че управителят на болницата "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица вчера д-р Миролюб Кожухаров остана на поста си. Два гласа не стигнаха на извънредното заседание в Общинския съвет за негвото освобождаване след скандала в болницата заради скандала с бебето на 17-годишна родилка.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 8368 |03.12.2010 Лекарите от СРС-та: „Всички вкупом сме умъртвили бебето” . 21| 5300 |02.12.2010 Лекарите, умъртвили бебе, на свобода . 6| 4823 |19.11.2010 Дянков: Претенциите на лекарите са неоснователни . 30| 4953 |18.11.2010 Лекарите: Да се ликвидира НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads