Реклама / Ads

7| 4856 |09.04.2013

ЛИДЕР: Раздаването на социални помощи задълбочава проблема

.
Kънчо Филипов, председател на партия ЛИДЕР
Според ПП ЛИДЕР главната задача на служебното правителство е да започне процеса на съживяване на българската икономика. Българския бизнес и предприемачество е силата, която може да изведе България от кризата. Да върне хората от улиците на работните места, които изгубиха по време на кризата!

Според партия ЛИДЕР конкретните задачи пред служебното правителство са:

1.    Държавата да се разплати с фирмите, на които дължи средства – това е единствената правилна стъпка, която би дала въздух на българския бизнес.
2.    Максимално ускоряване на темповете за възстановяване на ДДС.
3.    Намаляване на такса пренос за производителите на енергия (поне за износ). Това ще отвори икономическите перспективи в сектора и ще рефлектира върху цялата българска икономика. По-добре в НЕК да влязат малко средства от ниски такси, отколкото никакви средства от високите такси в момента.

ПП ЛИДЕР подкрепи мерките на правителството за излизане от кризата в сферите на икономиката, енергетиката и земеделието, защото те съвпадат с нашите и ги считаме за обективни, справедливи и разумни. Но ние сме притеснени, че след един месец, мерките остават просто обещания, без конкретни действия, съобщиха от партията на пресконференция.

Правителството отстъпва от заявени тези, като се опитва да намали социалното напрежение чрез раздаването на помощи, вместо да вкара парите в реалната икономика.  Несъмнено е, че доходите са ниски, но раздаването на социални помощи само ще задълбочи проблема, а няма да го реши.

Нашите опасения са, че ако парите не влязат в реалната икономика, скоро ще трябва да бъдат предвидени социални помощи за нови безработни. Ако мерките не бъдат спазени се рискува отново поредно затваряне на предприятия и загуба на хиляди работни места.

Друго сериозно бездействие е отлагане на решението да се намали такса пренос за производителите на ток. Правителството и конкретно министърът заявиха, че са съгласни с тази мярка, но не предприемат конкретни действия. Не спазиха и обещанието си да се разплатят с бизнеса.

Задаваме си въпроси доволно ли е правителството от своите действия или бездействие? След като правителството е безсилно да изпълни собствените си мерки, логично е да попитаме има ли нужда от него? Доволен ли е президентът от своето правителство? След като не спази своите обещания ще изпълни ли и най-важната си задача – да проведе честни избори?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. ЛИДЕР-НИЕ: Социалните помощи не решават проблеми, трябва работеща икономика 14| 5939 |22.03.2013 . Социалният министър: Първо помагаме на най-уязвимите 15| 5033 |13.03.2013 . Борисов освободи социалния зам.-министър Валентина Симеонова 9| 6928 |11.03.2013 . Зам.-министър на труда: Повечето родители не разчитат на социални помощи 17| 4865 |10.01.2013

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ