Реклама / Ads
30| 5151 |22.11.2011 НОВИНИ

Лидерът на СДС оцеля с подкрепата на 45 активисти

.
Мартин Димитров
С подкрепата на по-малко от половината от членовете на Националния съвет на СДС Мартин Димитров успя да удържи лидерското място в партията.
 

  

От общо 102 члена на Националния съвет, на  днешното заседание присъстваха едва 75 души, като  представителите на 6 областни организации на партията отсъстваха. На вота на доверие към сегашното ръководство на СДС и към председателя Мартин Димитров гласуваха 57 души.

Категоричната си подкрепа за сегашния лидер на сините дадоха представителите на 18 областни организации или точно 45 души. Не всички от столичната организация, обаче, гласуваха "за". Представителите на Пловдив и Велико Търново се въздържаха, а тези от Ловеч и Благоевград - гласуваха "против, предаде БГНЕС..

 

"За мен по-важният въпрос е какво предстои оттук нататък", заяви след края на заседанието Мартин Димитров. "Тези избори бяха тренировка за ГЕРБ. Те видяха, че победителите не ги съдят. Те ще приложат същата схема и на следващите парламентарни избори. Поисках взимане на всички мерки СДС в такава среда да бъде успешна. Необходими са мерки за структурно укрепване на партията", допълни той.

 

По думите на Димитров СДС иска да се позиционира в политическото пространство като интелигентната опозиция на ГЕРБ. А основна й цел ще е недопускането на БСП отново на власт.

 

"Ние смятаме, че българското общество ще поиска една разумна алтернатива, защото нито БСП, нито ГЕРБ могат да се справят с последствията от кризата. Тази алтернатива трябва да се опитаме да бъдем ние" , каза още лидерът на СДС.

 

Според него най - сериозната грешка, която е допуснала партията на президентските избори е била прекалено късното издигане на кандидата за държавен глава.

 

 "На президентските избори ние подценихме много фактори и имахме грешни преценки за много неща, но това ръководство има още много потенциал", заяви още синият лидер.

 

Димитров призна, че партията е финансово фалирала и е в много тежко политическо и организационно състояние, когато застанал начело. Той обаче е категоричен, че сега трябва да продължи планът за укрепване на СДС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 98| 5350 |26.07.2011 Кабинетът оцеля в поредния вот. Борисов: Доган е срещу мен! . 32| 6003 |11.05.2011 Борисов: Не искаме категорично подкрепата на Доган . 28| 6048 |13.02.2011 „Галъп”: Скандалът със СРС-та изяде 6% от подкрепата към премиера . 23| 7707 |11.02.2011 И лидерът на "Евророма" в списъка на "Килърите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads