Реклама / Ads
70| 6158 |17.01.2013 НОВИНИ

Лиляна Павлова: Пълна забрана за строителство в зона А по морето

.
Трябва да има пълна забрана за строителство по Черноморското крайбрежие, особено в зона А. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова при общественото обсъждане в парламента на законодателни промени за недопускане на строителство върху пясъчните дюни.
 

 

  МРРБ, МОСВ, МЗХ, са се обединили около предложения за законодателни промени в седем закона. В Закона за устройство на Черноморското крайбрежие се предлага да се въведе пълна забрана за строителство върху пясъчни дюни в зони А и Б. Предлагаме дефиниция за това какво са дюни, каза Павлова. Тя припомни, че промените в закона са предмет на дебати в парламентарните комисии, но за съжаление тази пълна забрана не е била изцяло приета в комисиите.


Проблем, според Лиляна Павлова, е, че към момента няма развити кадастрални карти. Основен проблем за липсата им е липса на финансиране за изработването им. През 2012 г. беше осигурено финансиране и вече са готови кадастралните карти на Черноморското крайбрежие и са в процес на приемане.   Чрез преходните разпоредби на закона ще може да се направят промени в останалите шест закони, каза Павлова.

 

Междувременно стана ясно, че нов парцел край морето ще бъде застроен. Този път става въпрос за бургаския къмпинг „Корал" - недалеч от Лозенец, съобщава „24 часа”. В последните дни на 2012 година община Царево е подписала строителни разрешения, даващи зелена светлина за превръщането в огромен ваканционен комплекс на един от последните оцелели дюнни плажове.

 

Разрешенията за строеж в района на къмпинг „Корал" са издадени в края на 2012 година от община Царево, която се базира на влязъл в сила подробен устройствен план от 2006 г.

 

„Още тогава е бил одобрен проектът - идейният проект, който е входиран за този комплекс е на фирмата "Ибердрола Инмобилиария". Голяма част от разрешителните са издадени още тогава. Една част от разрешителните, последните, са издадени наистина през 2012 г. като при четири от тях всъщност има малък проблем, заради което не са издадени", обясни кметът на община Царево Георги Лапчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 7082 |15.01.2013 Пълна лудница в БСП за "Белене" . 35| 6040 |14.01.2013 Лиляна Павлова спря строежа на Иракли . 15| 4906 |14.01.2013 Лиляна Павлова разпореди проверка в Иракли . 43| 8058 |22.12.2012 Лиляна Павлова: Румен Петков нищо не разбира от снегопочистване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads