Реклама / Ads
61| 7083 |15.01.2013 НОВИНИ

Пълна лудница в БСП за "Белене"

.
Китодар Тодоров-Кито
Преди да се завъртят в национален ефир, всички спотове били изгледани и лично от соцлидера Сергей Станишев.
 

Международни асове в рекламата са направили агитационните клипове на Инициативния комитет,  подкрепен от БСП за референдума, пише "Стандарт".
 

Клиенти на компанията "Шулц & Френдс" са "Мерцедес", "Кока-Кола", "Опел", а услугите на експертите й са ползвани от НАТО, Европарламента, Европейската комисия, Амнести интернешънъл и др. Българският офис на "Шолц & Френдс" е предложил концепцията за забавното звучене на клипчетата по толкова сериозната тема за ядрената енергетика. Както и лицето на референдума - актьорът Китодар Тодоров-Кито от "Пълна лудница".
 

"Уникален е с монолозите си, заснехме всичко за 1 ден", каза Милен Марчев от "Шулц & Френдс"-България. Кито влиза в пет роли в отделните видеа и агитира с "Да", като играе герои с обратната теза. Контрабанден ток от Македония и енергия от планети в Слънчевата система са част от офертите вместо строителство на нова АЕЦ. В едно от клипчетата Кито в анцуг обяснява как изобщо няма смисъл от национално допитване, защото "жена ми не може да реши свинско или телешко да готви, къде ще я водя да гласува". А в друг спот влиза в ролята на учен, който иска да прати експедиция на Марс за марсианска енергия. След майтапчийската част е призивът "Гласувай с "Да" на референдума!". Клиповете имат и по-дълъг вариант, който ще въртим в социалните мрежи, каза медийният секретар на БСП Антон Кутев.
 

Преди да се завъртят в национален ефир, спотовете са били изгледани и лично от соцлидера Сергей Станишев. Една от целите е била да се избегне гаф като с новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев, чийто ефект бе помрачен от сгрешена снимка на Родопите.

Агитационните видеа са платени от Инициативния комитет и изработката им струва около 5000 лв. Самият Китодар не искал висок хонорар, тъй като бил за строеж на АЕЦ "Белене". Веднага след излъчването на първия клип в ефир актьорът си навлече гнева на противници на ядрената централа във фейсбук. На всички Кито написа: "Съжалявам, че съм разочаровал много хора! Моята лична позиция е, че не е лошо да имаме енергийна независимост и в бъдеще. Най-малко искам да обидя някого или пък да "предам България"!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5836 |14.01.2013 ДСБ: Лъжата АЕЦ "Белене" е бухалка в ръцете на БСП . 57| 6533 |08.01.2013 Огнян Минчев: АЕЦ "Белене" ще струва 22 млрд. лв. . 28| 5743 |27.12.2012 БСП, ДСБ и ГЕРБ в спор за АЕЦ "Белене" . 13| 11394 |18.12.2012 Пълната забрана за пушене – остава!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads