Реклама / Ads
25| 7213 |07.10.2014 НОВИНИ

Лиляна Павлова: Реформаторите искат кабинет "Орешарски 2"

.
Лиляна Павлова
Избори по Коледа или кабинет на малцинството? Всичко е възможно, зависи от преговорите, които започват следващата седмица. Очаквам всички да проявят разум и поставим националните приоритети пред всичко.Това заяви в "Лице в лице" Лиляна Павлова от ГЕРБ.
 
Така ще се отворят европейските фондове, ще се върнат инвеститорите, допълни тя.

Най-добре ще е управление Център-вдясно с Реформаторския блок. Но на нас ни се предлага непрозрачно управление, втора част на правителството "Орешарски", неясно с кой премиер, каква отговорност ще носи, ще тича ли премиерът до централите на партиите, каза още Павлова.

При нас въпроса за премиер не стои, това е Бойко Борисов - да стабилизираме икономиката, да направим реформите в здравеопазването, социалната сфера. РБ ни предлага неизвестно кой кабинет, неизвестно какви приоритети и накрая "Орешарски 2" Ние не можем да излъжем хората. Освен това в самия в РБ  има различни позиции. Едни от тях искат да преговорят, дреги не искат. Те нямат единна позиция. С кого да преговаряме ? Ние искаме да говорим за политики и ясни приоритети. Но нека да им оставим възможността до сряда да вземат ясна единна позиция. Всичко е възможно, когато човек има желание, отговаря на въпрос за коалиция с РБ Павлова.

С БСП имаме диаметрално противоположни позици - за данъците, "Белене", актуализацията на бюджета. Как ще се изправят прред държавата сега ог БСП и ще кажат, че не искат държавата да функционира. Те искат да оставят без пенсии и заплати хораота,у да загробят енергетиката. Но ние , понеже сме отговорни, ще водим разговори с всеки. Ако БСП преглътне егото си, си заслужава да говорим с БСП, смята новоизбраната депутатка.

Или управляваме с правителство на малцинството или говорим за широка коалиция "тип Меркел" и приемаме тежки реформи с кръвопреливане - в здревеопазването, енергетика, разплащане с бизнеса, образование, е мнението на бившата министърка.

Ние ще работим докрай, но не искаме властта на всяка цена. Ако влезем в спирала на избори ще е лошо за българската икономика и държава, завърши Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5074 |06.10.2014 Лиляна Павлова: ГЕРБ връща мандата, ако разговорите с останалите партии не са успешни . 6| 5753 |01.10.2014 Лукарски издаде чара на Реформаторите . 12| 5237 |27.09.2014 Лиляна Павлова: Трябва да се възползваме максимално от европейските средства . 60| 5408 |23.09.2014 Б.Борисов: На реформаторите анти-ГЕРБ говоренето няма да помогне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads