Реклама / Ads
16| 5679 |20.03.2013 НОВИНИ

А. Лопес: ГЕРБ не реформира енергетиката докрай

.
Антонио Лопес
От време на време руснаците се опитват да изнудват. Разбираме какви са причините, които изведоха българските граждани на протест. Не само България, цяла Европа е изправена пред известна зависимост в енергийния сектор.
 

Една от реформите не беше доведена докрай от правителството на ГЕРБ и това е реформата в енергетиката. Това стана в условията на много силна критика от страна на опозицията и отказ от нейна страна да се реализира такава реформа, заяви на среща с журналисти в ЕП Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската народна партия, предаде „Фокус”.

Не беше осъществена реформата в сектор енергетика и това доведе до тежките последствия за българския народ, на които сме свидетели в момента, обясни той. 

Ние от ЕНП разбираме какви са причините, които изведоха българските граждани на протест, подчерта Лопез и допълни, че ЕНП са готови да продкрепят ГЕРБ да реализират реформата в енергетиката докрай.
Когато правителството на Бойко Борисов искаше и правеше усилия да промени наследството от миналото – онези монополистични нагласи, които са характерни и типчни за други партии, реакцията на опозицията беше категорично против тези намерения, посочи Лопез.

Не само България, цяла Европа е изправена пред проблема на известна зависимост в енергийния сектор и българските граждани трябва да си дават сметка за това. ЕС не разполага със свои ресурси в енергетиката. От време на време особено през зимата руснаците се опитват да изнудват своите клиенти в резултат именно на този факт. Те прекъснаха доставките на газ в миналото. И между другото с подкрепата на политическото ляво в Европа, припомни Лопес.

Правителства като това на Бойко Борисов и други правителства в Европа се опитват да се справят с този проблем, но това е много тежка битка, коментира още ген. секретар на ЕНП.

Антонио Лопес призова политическите партии в България да не използват за идеологически цели темата енергетика, както и да подкрепят реформите в този сектор, които да доведат до справедилви цени, които отговарят на състоянието на гражданите на България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 5931 |20.03.2013 Станка тушира за ГЕРБ . 15| 5036 |19.03.2013 ГЕРБ спазиха традицията . 280| 5892 |18.03.2013 БСП минава в настъпление, прави ревизия на ГЕРБ . 121| 6975 |18.03.2013 Социолози: ГЕРБ вдига проценти; търси се нов Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads