Реклама / Ads
4| 3183 |07.02.2024 НОВИНИ

Макрон: Атаката на Хамас срещу Израел на 7 октомври е най-голямото антисемитско масово убийство на нашия век

.
Френският държавен глава Еманюел Макрон Източник: БГНЕС
Френският държавен глава Еманюел Макрон заяви днес, че атаката, извършена от Хамас срещу Израел на 7 октомври, е "най-голямото антисемитско масово убийство на нашия век", в реч по време на националната церемония в памет на 42-мата френски граждани, убити при това нападение, съобщи Франс прес.
 

"На разсъмване на 7 октомври неописуемото изплува от дълбините на историята", посочи Макрон в двора на Дома на инвалидите в Париж в присъствието на семействата на жертвите. "Беше 6 часа сутринта, когато Хамас извърши масирана и отвратителна изненадваща атака, най-голямото антисемитско масово убийство на нашия век", отбеляза френският лидер.

 

"Ние сме 68 милиона французи, опечалени от терористичните атаки на 7 октомври. 68 милиона минус 42 отнети живота, 68 милиона, включително шестима ранени, 68 милиона, включително четири живота, завинаги белязани от пленничеството им. 68 милиона, трима от които все още са в плен и за чието освобождаване се борим всеки ден. Техните празни столове са там", каза още Макрон.





Три стола бяха оставени празни на трибуната, където седяха семействата на жертвите, за тримата френски граждани, за които се предполага, че все още са заложници на радикалното движение.

 

 "Съдбите на жертвите на Хамас не са единствените, които разкъсваният от конфликти Близък изток продължава да смазва в това торнадо от страдания, каквото е войната", допълни държавният глава. "И всички животи са равни, безценни в очите на Франция", категоричен бе той.





Макрон подчерта, че "не трябва да се поддаваме на пълзящия, необуздан антисемитизъм, тук или някъде другаде, защото за него няма никакво оправдание". "Нищо не може да оправдае или извини този тероризъм", смята той.

 

Елисейският дворец освен това планира впоследствие да отдаде почит или да отдели време за възпоменание на френските жертви на израелските бомбардировки в Газа, но нито датата, нито формата, под която това ще се случи, са определени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3749 |07.02.2024 НАП ударно проверява заведения за хранене, които имат просрочени задължения . 12| 22318 |07.02.2024 Прокуратурата пак ще разследва как с ваучери за храна са осветени служители на разузнаването . 3| 3173 |07.02.2024 Парламентът отхвърли предложението на БСП за временна комисия за детската болница . 2| 3227 |07.02.2024 Ген. Атанасов призова Сарафов да предприеме действия за пълно разследване за магистратския клуб на Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads