Реклама / Ads
99| 8251 |06.06.2014 НОВИНИ

Местан контра на Станишев: ДПС няма да подкрепи задължителното гласуване

.
Задължителното гласуване, което Станишев предложи да бъде въведено, ДПС няма да подкрепи. "Не може да мачкаш хората и да ги караш да изразяват своята свободна воля. Двете неща си противоречат". Това заяви лидерът на ДПС по време на брифинг в парламента след края на пресконференцията на БСП, на която Сергей Станишев поиска задължително гласуване и предсрочни избори. Който каквото сам си направи, и Господ не може да му го причини, библейски допълни той.
 

От днешната пресконференция на БСП имаме две новини. Първата е искане за предсрочни избори, по-рано отколкото ние ги виждахме.По думите му Сергей Станишев обвърза тази си идея с идеята да се предостави възможност на новото НС и новия кабинет да изградят бюджетната процедура.Това е отговорна, мъдра позиция на един силен лидер. Това трябва да се подкрепи. Има много логика в избори на дата, която да направи възможно новият парламент да извърви цялата бюджетната процедура, добави Местан.

Втората новина е за задължителния вот. Аз няма да влизам в спор кой и защо е бил изненадан от вчерашното ми изявление. В тази деликатна ситуация трябва да запазим коректния стил и трябва да оставим отворени за диалог, подчерта лидерът на ДПС по повод казаното по-рано от Станишев, че бил изненадан от казаното от ДПС.

Местан припомни, че вариантите за предсрочни избори са били споделени предния ден със Станишев: Информирах го за тези варианти и за предпочитанието ни към вариант „избори до края на годината.“ По думите му, не би било коректно това да бъде оспорено.

Лидерът на ДПС коментира и преобладаващите публикации в медиите по предложението на Станишев за задължително гласуване. По думите му, медиите са го разбрали, че това е отмъщение за ДПС.Аз не искам това да е вярно по две причини. На първо място, отмъщението не е езикът на модерната политика и второ, ние с нищо не сме го заслужили, подчерта Местан и добави: Срещу какво е отмъщение, че аз казах това, което и той днес не отрече – изборите са неизбежни заради вота на гражданите?

"Кабинетът "Орешарски" приключи. И това стана с днешното изявление на Сергей Станишев, че формулата за програмно правителство е изчерпана", коментира още лидерът на ДПС Лютви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5367 |06.06.2014 Мира Радева: Местан иска повече власт от БСП . 29| 5450 |06.06.2014 К. Колев: Явно избори ще има; Местан е поставил въпросът ребром . 32| 6092 |05.06.2014 Стоилов вместо Станишев: Няма диктовка на ДПС към мандатоносителя . 30| 5280 |05.06.2014 Янаки Стоилов:Местан да не предозира кафетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads