Реклама / Ads
37| 5343 |22.02.2014 НОВИНИ

Местан призова Пеевски да говори

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан Източник: Нова телевизия
"Атака", БСП и ГЕРБ са в бясна надпревара не кой ще гарантира права и свободи, когато става въпрос за религиозното им измерение, а кой ще има по-голям принос те да бъдат ограничени. Те образуваха едно парадоксално, антиевропейско мнозинство и направиха така, че ще бъда глобен, ако в предизборната кампания изтърва едно-две изречения на майчиния си език.
 

Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в предаването "Дикoff" по Нова телевизия. Напрежението се породи след едно емоционално изказване на наш депутат, добави Местан.

Хюсеин Хафъзов спомена имена на четирима души, които са пострадали по време на тоталитарния режим. Проблемът в изказването му е начинът, по който то се възприе в залата. Никой не разбра, че той говори за български граждани, заяви лидерът на ДПС.

Лидерът на ДПС заяви, че трябва да се зададе въпроса кое е това, което нагнетява етническия проблем: „Тезата на Борисов преди няколко години, че целите на възродителния процес са били правилни, но методите - не. Той изгради цялостна концепция - да не се сменят имената, но новородените да се кръщават само с български имена. Това е истинската провокация срещу етническия мир", каза той.

По думите му медийният монопол на Делян Пеевски е мит. Пеевски става удобен виновник за всичко.

Направих си труда да намеря официална статистика - телевизионните оператори формират 39% от общественото мнение, радио - 25 , интернет - 21%, а печатните медии - само 9%. Колко процента от печатните медии в България държи Пеевски? Колко са вестници му? - не повече от 5/6% от всички вестници в България и около 1% от целия медиен пазар у нас. Това не може да бъде медиен монопол", каза още той.

„Той има много неща, които трябва да каже. Той вече съобщи за срещите му с Цветан Цветанов. След като е казал „А" трябва да премине през „Б" и „В", за да стигне до „Ю" и „Я". Бих го призовал да говори, а не да мълчи. Цената на мълчанието му се заплаща от самия него и той става удобен и виновен за всичко. Той трябва да говори, защото хората, заради които мълчи, не заслужават неговото мълчание. Тогава ще излезе истинското задкулисие", допълни лидерът на ДПС. За Местан задкулисието е Банкя, тефтерчето на Златанов, случая с Мишо Бирата.

По отношение на Христо Бисеров Местан заяви, че е говорил няколко пъти с него, след като той си е подал оставката, но последният е бил около месец след решението му да напусне. „Той в момента избира да не е пред вниманието на медиите и не желае публичност, което е негово лично решение", добави той.

„Виждам господин Ахмед Доган в изключително разположение на духа и в перфектна физическа форма. За последен път го видях вчера. Ходих при него, поговорихме си, пихме по едно кафе. Доган наистина не се занимава с оперативна политика, колкото и да Ви е странно. Властта му е не само формална - неговата неформална власт е неоспорима и от мен няма да чуете отричане на този факт.

Същевременно и двамата не може да се съгласим, че на 19 януари миналата година се е извършила само една формална смяна на ДПС. Аз му благодаря, че ми предостави възможността да разгърна вижданията си за ДПС, колкото и да не се харесва това на нашите недоброжелатели", завърши Лютви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6590 |22.02.2014 Касим Дал: Пеевски и Цветанов управляваха заедно . 34| 5305 |19.02.2014 И Местан се обяви "за" завета на Левски за равноправие . 47| 6096 |18.02.2014 Касим Дал:ГЕРБ управляваха с Пеевски и ДПС . 31| 5361 |16.02.2014 Местан: Борисов е заклещен от Цветанов, няма накъде да мърда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads