Реклама / Ads
1| 4736 |14.09.2010 НОВИНИ

В. Михайлов не бил лихвар, само давал пари назаем

.
При обиска му изчезнали пари от вкъщи.
 

Освен описаните пари, които ми взеха, липсват 2 700 евро и 8 хил. лева
, съобщи по БТВ братът на задържания заместник-областен прокурор на Перник Васил Михайлов. Това той описал в протокола, щял да го изложа и в жалбата си. Длъжностното лице, извършило претърсването заявило, че без негово присъствие няма да се влиза никъде, но после от разпространените от МВР кадри се виждал полицай, показващ една от пушките тъкмо в стаята, от която липсвали парите, разказа Михайлов, който отрече да се занимава с лихварство, но когато имал свободни пари, ги вкарвал в бизнес. Последният път имал 10 хил. лв. свободни лева и ги дал на приятел, който строял басейн. Лихвата била децата да влизат без вход в басейна и да си останат приятели, каза Михайлов, който и добави, че не прави често подобни услуги. Парите били от това, че Михайлов имал преди време автокъща и стари клиенти го търсели за автомобили, а в конкретния случай въпросните 40 хиляди лв. били за два влекача. Оръжието му било абсолютно законно. Записите на заповеди били не повече от 4-5 броя, някои от преди 5-6 години. Понякога като се налагало да услужва с пари, ги използвал. Документът не значел, че дава парите за лихва, а просто да се знае, че са дадени, ако човекът не иска да ги върне.

Начинът, по който бил задържан Васил, бил повече от унизителен, нямало никакво обвинение, ожали се той.

Бисер Михайлов нямал бизнес отношения с Калин Леков, отношенията им били само човешки, добави братът.  Бисер взел въпросните пари назаем, за да може фирмата на Калин да просперира, защото имали дружбата от 10 години, Леков дори имале ключ от апартамента на брата, който никога не бил искал лихви на Лекови. Нямало и никакви заплахи, дори когато Калин изчезнал, съпругата му помолила Бисер Михайлов за съдействие, за да го открият.

Според репортерска проверка на БТВ Калин Леков, откъдето е подаден сигналът за лихварство срещу Бисер Михайлов, дължал на жена от Перник над 30 хиляди лева за неизвършени строителни дейности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5206 |18.05.2010 В. Михайлов: Извънредният съд = Народния от 1944 г. . 10| 6503 |01.03.2010 Ванчо Михайлов изправи ръст във Велес . 0| 6621 |25.02.2010 Ванчо Михайлов ке никне во велешки двор . 3| 5353 |30.09.2009 Национален дебат за еврокомисар иска номинираната Н. Михайлова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads