Реклама / Ads
55| 6764 |11.11.2013 НОВИНИ

Минчев и Райчев си повишиха тон за капитализма и гнева

.
Огнян Минчев
През последния четвърт век в България остана да управлява посткомунистическият елит, изцяло паразитен, който не произвежда нито капитализъм, нито пазар, а само корупция и грабеж, анализира политологът.
 

Центърът на София беше пълен с хора вчера, това, че МВР не дава информация за броя им, е достатъчна информация, заяви по НТВ политологът Огнян Минчев. Статуквото е непроменимо и непоносимо; правителството не може да бъде сменено от власт, има под 20% одобрение, значи 24 години след 10 ноември това правителство не управлява, а се преструва.

Това беше нестудентски протест, а студентско-преподавателски плюс граждани, контрира А. Райчев и оспори бройката. Били не повеме от 3 000 души, прецени той, но каза, че не е бил той. ГЕРБ се опита да обязди тези протести, на Реформаторския блок много му се иска това да е новото СДС. Протестиращите се оплетоха чрез липсата на искания; на тях им трябва някаква кулминация, защото свършва, ще падне сняг, ще дойдат празници, прогнозира той.

Райчев искаше анализ, но не може той да бъде на нивото на жълти вестници, репликира на свой ред Минчев. През последния четвърт век в България остана да управлява посткомунистическият елит, изцяло паразитен, който не произвежда нито капитализъм, нито пазар, а само корупция и грабеж, додаде той. Срещу това протестират хората. Това е пълен провал на посткомунистическия елит, констатира Минчев.

Трудовият човек в България е притиснат, има защо да протестира, има какво да вземе, съгласи се Райчев. Абсурдно е този ляв човек да иска истинския капитализъм, което е дясно искане, поясни той.

Къде е капитализмът, Райчев, къде е; хората искат от капиталист, но не могат да получат от паразит. Срещу паразитната система на изчерпване на модела протестират хората, повиши тон Минчев. Няма защо да губим времето на зрителите по тази тема, предпочете да я прекрати Райчев. Виждам монопол, каза той. Другият абсурд е, че ни управляват хора, които се ненавиждат помежду си - Атака и ДПС заради политиката Борисов, обясни той. Протестът са три потока едновременно и си хабят силите, констатира още Райчев.

 В България останаха много малко млади хора, завършвайки, те не могат да си намерят работа в капитализма на Райчев, каза Минчев и добави, че те искат шанс, но паразитната олигархична система не им го дава. тук в Бългаия е пълна блокада, какво ляво и дясно, управляват ни политико-икономически паразити, които черпят от държавата, без да създават нищо, констатира той.

Страната се нуждае от мобилизиращи реформи - намаляване на броя на болниците, на ВУЗ-овете, закриване на губещи железници, изреди Райчев. Има хиляди начини за изпомпване на националното богатство, вметна Минчев. не могат крадците да мобилизират нацията, посочи той. Защо ме прекъсвате, възмути се Райчев.  Той се съгласи, че политическият елит е фалирал, той управлявал с шоколади и бонбони. Изборите са изход от ситуацията, но 3-те основни фактори Местан, Станишев и Сидеров няма да ги разрешат, каза още Райчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5881 |09.11.2013 Огнян Минчев: Отстраняването на Бисеров е свързано с "Южен поток" . 93| 6505 |22.10.2013 А. Райчев: Плевнелиев топли мястото на Борисов . 25| 5448 |08.10.2013 О. Минчев: Води се пропаганда за нов заем . 30| 5936 |25.09.2013 Андрей Райчев:Борисов поддържа илюзията, че се връща на власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads