Реклама / Ads
25| 5433 |08.10.2013 НОВИНИ

О. Минчев: Води се пропаганда за нов заем

.
Източник: Булфото
Гласуваха си един милиард върху настоящия бюджет. Водят пропагандна кампания, че ще вземат нови 720 милиона (362 млн. евро) "много изгоден" заем от Германия. Сега този (Хасан Адемов - бел. ред.) говори за още заеми. Очевидно ще трябва да понесем последствията от поредното прилагане на управленския принцип Станишев-Доган - "след нас потоп".
 

Така коментира политологът Огнян Минчев казаното днес от министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов в студиото на ТВ7. От телевизионния ефир Адемов обеща минималната работна заплата да стане 340 лева от януари догодина и обяви, че подкрепя идеята за криминилизиране на неплащането и укриването на осигурителни вноски, макар на този етап идеята да среща сериозен отпор от юридическото ядро на партньорите БСП.

В профила си във Фейсбук Минчев написа още: "Мисля, че е редно всички опозиционни сили - във и извън Народното събрание, неправителственият сектор и организациите на протестиращите да излязат с категорична позиция: Ние няма да плащаме дълговете на марионетния режим на ДПС-БСП-Атака. Нека всички потенциални кредитори - особено европейските - да знаят, че зад действията на марионетките на власт не стои никаква гражданска и политическа легитимност.

Тази позиция няма да предотврати злоупотребата с власт с цел грабеж, но ще качи цената на политическите решения, с които марионетките на власт ще увеличат публичния дълг на България. Кой предложи Пеевски? Кой - за пореден път - ограби България? Днес те се усмихват снизходително - нека направим така, че утре усмивките им да помръкнат."

Сутринта социалният министър Хасан Адемов заяви, че с бюджета за догодина ще се опитат да се размразят социалните помощи и да се вдигне на крака икономиката, но призна, че най-вероятно ще се наложи тегленото на нов заем, предвид нивото на фискалния резерв и предстоящите плащания. Това ще стане ясно на 1 ноември, когато проекта за Бюджет 2014 година влезе в Народното събрание, обясни Адемов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5215 |04.10.2013 Парамов: Кабинетът води предколапсна политика . 14| 5152 |03.10.2013 Омбудсманът: Между граждани и институции се води война . 27| 7063 |13.09.2013 Хомосексуална пропаганда и разврат влизат в школото с учебник? . 27| 5387 |05.09.2013 Партии си мерят подкрепата: 20 000 можело да води ДПС на протест в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads