Реклама / Ads
6| 4984 |10.09.2007 НОВИНИ

Министър Петков ще награждава полицаи от Русе. С водка, предполага евродепутат

.
Пореден скандал с участието на МВР сътвори вътрешният министър Румен Петков. Той заяви, че полицаите, които са били на мястото на инцидента с бития евродепутат от партия „Атака" Десислав Чуколов, ще бъдат наградени.
 
Петков поздрави за достойнството служителите на русенската дирекция на полицията и изтъкна тяхното хладнокръвие, с което приключили този инцидент. Според министъра, „това е емблематичен случай на опит за газене на служителите, когато изпълняват перфектно задълженията си".

Утре министерството ще огласи официално резултатите от вътрешно-ведомствената проверка по случая, станал на 21 юли 2007 г. в русенската дискотека „Канела". Тогава бившият народен представител и настоящ евродепутат от "Атака" Десислав Чуколов позвънил в полунощ на телефон 166 и се оплакал, че неизвестен мъж го нападнал с ругатни и удари. При пристигането на полицейския екип в дискотеката Чуколов отказал да се легитимира и според очевидци се е държал грубо със силите на реда, вероятно под влияние на алкохол. Това обаче твърдят униформените.

От своя страна Чуколов твърди, че извиканите полицаи се държали неадекватно и не взели никакви мерки да заловят виновника - не разпитали и никой от персонала, а започнали да го питат кой е и се подсмихвали, когато им обяснил, че е народен представител. После прибрали личната му карта.

На следващата сутрин шефът на русенската полиция Първанов го помолил да потулят случая, но Чуколов не се съгласил, защото смятал, че полицаите трябвало да си свършат работата според закона.

„Вероятно министър Петков ще награди полицаите с по бутилка водка, което би съответствало на стила му", коментира пред Frognews.bg евродепутатът Десислав Чуколов. „Не желая да падам на нивото, което предлага министърътй. Оценка също няма да му правя, това правят хората в държавата всеки ден, като виждат резултатите от работата на МВР. Толкова по този въпрос", допълни Чуколов. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5055 |09.09.2007 Монголският военен министър 5 дни у нас. Защо, бе, Близнаков?! . 17| 5342 |08.09.2007 Скритият сътрудник на ДС от ДСБ бил министър в кабинета „Костов" . 2| 5501 |21.08.2007 Румен Петков се наежи срещу гвардията на Расате . 14| 6884 |14.08.2007 Масов бой в „Красна поляна", Цветелин Кънчев вика зам.-вътрешен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads