Реклама / Ads
11| 5225 |11.10.2010 НОВИНИ

Министерство на веселбата спонсорирало ГЕРБ

.
Министерство на Веселбата Източник: Дарик
Павлин Паришев от митничарското градче на идилията помагал по време на местните и парламентарни избори, пише в. "Хасковска Марица".
 

В България има едно министерство, за чието съществуване никой не подозираше и това е Министерството на веселбата, както бе кръстено незаконното митничарско селце Ставри Димитрово на язовир “Ивайловград”. В това министерство, за разлика от други, няма кабинети, приемни и заседателни зали, а басейни, джакузита, собствен кей, лодки, джетове и всякакви подобни екстри.

“Ведомството” очаквано си има министър и това е свиленградският бизнесмен Павлин Паришев. Крупният предприемач е бивш зам.-шеф на “Пътни такси и разрешителни”. В последните 10-ина години той се занимава с частен бизнес. Собственик е на луксозен хотелски комплекс, има интереси в петролната сфера и транспорта, разказаха местните. Тук обаче има и друг интересен момент. Министърът на веселбата, както е известен Паришев сред приятелите си, е един от спонсорите на ГЕРБ.

В предишни години той бе помагал и на други партии. Близостта му с партията датира още от самото й учреждаване. През 2006 г. Павлин Паришев посрещна бъдещия премиер Бойко Борисов в Хасково. Тогава компания му правеше брат му Николай и шефката на несъществуващата вече служба “Пътни такси и разрешителни” Славея Панайотова.

На местните избори Паришев твърдо декларира подкрепата си за ГЕРБ. В резултат на това партията стана първа политическа сила в Свиленград. Историята се повтори и на парламентарния вот миналата година, когато отново той бе един от спонсорите и радетели на идеята ГЕРБ. Сега обаче, както се закани самият Бойко Борисов, “министерството” му ще бъде съборено или национализирано.

През уикенда министър-председателят коментира в Бургас, че вече е възложил задача на юристите на МС и очаква в понеделник да чуе конкретните им предложения за предприемане на законови стъпки. “Възложил съм да ми дадат вариант от събаряне до конфискуване в полза на държавата. На държавна земя, толкова години, такива палати и никой да не им обърне внимание. Затова искам да ми намерят юридическа форма - или събаряне, или конфискуване в полза на държавата”, коментира премиерът в Бургас. Той беше категоричен, че предложението къщите около язовира да се узаконят би означавало влизане в порочен кръг, според който всеки ще може да избира място, където да си строи, и на по-късен етап, когато нарушението му бъде установено, да се прибегне към узаконяване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5366 |05.10.2010 С. Дянков: Няма министерство с орязани пари в бюджет 2011 . 18| 7288 |22.09.2010 Софийският университет обяви медии и министерство за агресори . 15| 5004 |15.09.2010 Франция: Правете министерство за ромите . 26| 5163 |14.09.2010 БСП подгони здравното министерство за корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads