Реклама / Ads
10| 5522 |21.04.2013 НОВИНИ

Мотописта и звукови пешеходни пътеки обеща Лиляна Павлова

.
Източник: ГЕРБ
Лиляна Павлова яхна 1300-кубиков мотор "Сузуки" край морето. Водачът на варненската листа на ГЕРБ се срещна с рокери в морската столица. Ексминистърката призна, че не е любител на високоскоростните машини на две гуми, но затова пък съпругът й кара мотор и я вози.
 

Моторджиите поискаха от Павлова да съдейства за изграждането на 3-километрова високоскоростна писта за мотори в централната част на България, където да се събират техни колеги от цялата страна.

В момента те трябвало да пътуват стотици километри до Гърция, където се намира най-близката подобна писта. За да я ползват пък плащали по 30 евро на ден. Груба сметка показва, че инвестицията в подобно съоръжение е около 3 млн. лв., която според мотористите ще се изплати за по-малко от 2-3 години. Като терен за изграждането й може да се използва бивша военна база или летище, смята Лиляна Павлова.

Светлоотразителни пешеходни пътеки със звуков ефект е другата иновативна идея, която бившият регионален министър се ангажира да осъществи във Варна. Специалното покритие не се плъзгало и издавало специфичен звуков ефект при стъпването върху него. Павлова обеща да направи пилотно една пешеходна пътека с него и да покани мотористите да го тестват.Червените пешеходни пътеки, с които е кръстосан града, са много опасни, самата боя е хлъзгава, оплакаха се рокерите.

Среща на близо 50-60 мотора с политическите сили в мото клуб „Джи-Пи" уважиха единствено от ГЕРБ.Специално отредените места за останалите представителите на по-големите партии останаха празни въпреки изпратените покани за дискусия.

Общинският съветник и административен секретар на ГЕРБ –Варна Павел Христов се съгласи, че данъкът за мотор е прекалено висок – колкото за тежкотоварни машини. Със сигурност моторът в България не е лукс, а начин на живот, каза той и увери, че предстои пак промяна в местната наредба за данъци и такси, въпреки че налогът за високоскоростните машини, беше намален с 30 %.

България има реална възможност сама да добива до 30-40% от потребностите си от природен газ. Анализите показват, че това може да стане до 3-4 години и ние ще работим в тази тази посока, разписано е и в управленската ни програма, заяви още Лиляна Павлова на среща със симпатизанти в Oбщина Аксаково днес.

Тя не се ангажира с обещание за намаляване цената на тока в големи размери, но обеща да се преразгледа енергийният микс, от който зависи цената на електроенергията. Според нея първата стъпка е да се направи реформа на енергийните дружества.

Специално за Варна има два важни сектора - проектът Южен поток и добивът на газ от Черно море. И двата проекта ще спомогнат за разкриване на работни места, за съживяване на икономиката в региона, обясни Павлова. Газът от Черно море щял да бъде с около 30-40 на сто по-евтин от този, който внасяме. Така би трябвало да паднат и битовите сметки, смята водачът на листата.

Енергийната ефективност е друг приоритет - тя не е красиво пожелание, но с нея се намалява до 40-50, а някъде и до 70 на сто от разходите за отопление и осветление, посочи Лиляна Павлова. Тя посочи, че програмата за енергийна ефективност ще обхване и еднофамилните къщи. Върху тях ще може да се монтират ВЕИ на покривите
и хората ще могат да си произвеждат сами и по-евтин ток, а пък държавата ще изкупува произведеното над потреблението им, съобщи Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4996 |21.04.2013 Взривът от Сарафово избухва в Ихтиман . 6| 6587 |21.04.2013 Любен Корнезов освободил мястото си на младите . 41| 6028 |21.04.2013 Яне Янев иска властта, за да вкара министри в затвора . 27| 5429 |21.04.2013 Каката на Бойко: Брат ми не е спечелил и стотинка от политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads