Реклама / Ads
26| 6235 |07.12.2012 НОВИНИ

Надежда става лидер на "Единство"?

.
Надежда Нейнски
Новата формация "Единство" ще избира между Надежда Нейнски и свищовския кмет Станислав Благов за лидер. Слуховете се понесоха преди форума, който привържениците на Синята коалиция правят в Пловдив на 7-8 декември.
 

Не е изключено и други имена да влязат в лидерската битка. Засега от "Единство" мълчат дали официално ще обявят през уикенда новата формация, пише Стандарт. Форумът под Тепетата е на тема "Проблеми, предизвикателства и възможности пред българските предприемачи на местно, национално и европейско ниво" и се организира от фондация "Конрад Аденауер". Според запознати "Единство" няма да е партия, а гражданското сдружение или национален съюз.
 

Междувременно нова вълна от оставки засипа "Раковска" 134. Част от младежкото СДС и кмета на Свищов Станислав Благов връчиха заявленията си в централата на сините. Вътре обаче бе допуснат само градоначалникът. Другите оставки бяха оставени на радиатора в коридора. Стана ясно, че са напуснали цялото МСДС-"Оборище", части от МСДС - "Лозенец" и "Красно село", както и сините председатели на Велико Търново и Павликени. Те не били съгласни с политиката на новото ръководство, което не уважавало чуждото мнение. Оставки са подали бившия главен секретар на СДС Димитър Иванов, както и бившият зам.-шеф на МСДС Христо Панчугов. Членството си в синята партия прекратил и депутатът от 39-то Народно събрание Петър Георгиев.
 

От пресцентъра на СДС веднага контрираха, че няма вълна от масово напускане. Според тях лавинообразно се увеличават хората, които искат да са членове на синята партия. Това ставало след "опитите за създаване на фракции в СДС и депутатския бойкот на кандидатурата на президента Петър Стоянов за конституционен съдия". По официални данни след избирането на Емил Кабаиванов за лидер в партията са се записали нови 3298 човека. А пък за последните две седмици са напуснали едва 56. Така от 12 334 члена СДС е набъбнало до 15 576.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 118| 9631 |03.12.2012 Обама: България се очертава като лидер на Балканите . 14| 6904 |03.12.2012 "Единство" става партия навръх РД на СДС . 10| 5375 |02.12.2012 "РЗС и Марешки" призоваха десните лидери да напуснат . 2| 5105 |02.12.2012 Инкасо обирджиите остават в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads