Реклама / Ads
36| 6016 |10.05.2014 НОВИНИ

Наесен ще има предсрочни избори, прогнозира Първанов

.
Източник: Булфото
"Най - вероятно наесен ще има предсрочни парламентарни избори. Агонията и безсилието, които са обхванали изпълнителната власт и дейността на Народното събрание показват, че настоящото управление няма бъдеще", обяви в предаването "На светло с Люба Кулезич"по Нова телевизия президентът (2002 – 2012) и лидер на АБВ Георги Първанов.
 

По думите му това се осъзнава дори и от тези, които в момента ръководят държавата. "Затова аз предлагам президентска република. Защото, когато имаш един такъв парламент и имаш един силен и стабилен президент, той би трябвало да разпусне парламента“, категоричен бе Първанов.  

Той посочи, че основната партия мандатоносител в момента  - БСП, е силно зависима от външни фактори. "Решенията отдавна не се вземат в НС на БСП, а някъде по етажите на „Позитано“ или на друго място и после се свеждат на ръководния орган на социалистите. Това бе и причината правителството да бъде представено като експертно, а после да бъде сведено едва ли не като списък за одобрение пред ръководството на левицата“, посочи лидерът на АБВ.

Според  него подобен порочен принцип на управление се прилага и в много от останалите млади или утвърдени и водещи партии като ГЕРБ и ДПС, където настоящи или почетни лидери определят еднолично политическата линия.

Първанов се изказа остро и за начина, по който държавата провежда своята външна политика. По думите му тя води до изолация и капсулация, което лишава страната ни от възможността да участва активно при вземането на важни за нейното бъдеще решения, в това число и на ниво ЕС.

Лидерът на АБВ отчете, че е абсолютно недопустимо институциите у нас все още да нямат изготвена единна национална позиция по случващото се в Украйна, както и относно намеренията на ЕС на спре изграждането на газопровода „Южен поток“.

"България трябва да каже "Не” на санкциите срещу Русия, защото от тези санкции страдат българи“, отчете още президентът (2002-2012 година). По думите на Първанов е важно България да извоюва правото си на специфична позиция, когато става въпрос за отношенията ни с Русия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5744 |27.04.2014 Октай: Наесен май пак ще ходим на избори . 68| 5263 |17.04.2014 ГЕРБ се договаря с реформаторите за предсрочни избори . 12| 5158 |07.04.2014 Р. Гечев: Наесен можем да променим закона за кредитите отново . 8| 5300 |10.03.2014 Томислав Дончев: Готов съм да се върна от ЕП при предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads