Реклама / Ads
7| 7906 |26.11.2020 НОВИНИ

Николай Марков: Набеденият за здравен министър със странен катарзис, жонглира с информация

.
Николай Марков
Пореден умопомрачителен ден в който набедения за министър на здравеопазването пореден лекар, говори цял час по телевизията без да каже и една истинна дума.
 

Спомням си същия този човек преди няколко седмици, когато демонстративно удари юмрук в масата и заяви, че ще закрива частни болници, които отказват да приемат болни с Ковид. Ден след този случай той преживя странен и светкавичен катарзис и както сами виждате хората умират не в луксозните частни болници, а по коридорите на държавните лазарети. Скоро може и в палатки! Частните касички на властта, които източват буквално здравната каса имат друго предназначение и то няма нищо общо с медицинската наука.

 

Интересен е и прочита на министъра, при който жонглира с всякаква информация сравнявайки швейцарската здравна система и българската. За това негово ходене по тънък лед са необходими качества, достойни за професионален бюрократ, чиновник. Преди няколко дни пък чух и финансовия министър, който също виждаше прилики между българската и швейцарската финансова система. Явно и двете мафиотски маши са преминали през един курс на обучение за управленски кадри в мафиотска среда. Тъжно, но истина, която видимо има много лица.

Върхът на здравния айсберг, обаче, се явява твърдението на министъра на здравеопазването, че е възможен ред и качество на тази услуга при напълно мафиотизирана форма на държавно управление. Този урок в курсовета си за квалификация е изпуснал и не знае, че когато финансовите потоци се контролират от едва 300 човека в държавата, няма как от него да зависи нещо. Няма как.

Честно казано взе да ми досажда и този пореден говорител по тема "здраве", който има нелеката задача да прави денонощни обществени манипулации и внушения, които имат за цел да скрият основния проблем - тоталния грабеж и престъпната безотговорност на властта. Всичко останало е пясък в очите на слепите, които бързо преминават в лоното на мъртвите. Без много време.

 

Управлява ни мафия и към такива тежко увредени същества има само един правилен подход - нулева толерантност. И до един, демократично строени пред стената на плача.

 

Николай Марков




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7908 |20.11.2020 Д-р Петър Марков: Трябва да се действа много бързо, за да се изведе страната от острата недостатъчност на здравеопазване . 8| 5669 |20.11.2020 Николай Милчев: Ваксината и бялата лястовица . 18| 5191 |20.11.2020 Николай Младенов става специален пратеник на ООН за Либия . 6| 4412 |18.11.2020 Д-р Петър Марков: Броят на тежко болните с COVID-19 в България ще расте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads