Реклама / Ads
0| 2299 |09.04.2024 НОВИНИ

Ново обгазяване в Карнобат, няколко души потърсиха спешна помощ

.
Източник: Стоп Кадър/Видео: BG on Air
Шестима в Спешна помощ след изтичане на газ в предприятие в Карнобат. Аварията вдигна институциите на крак. Работниците бяха евакуирани. Това се случва за втори път в рамките на четири дни.
 

Първо се заговори, че причината е нерегламентирано изхвърляне на опасни химикали, но източникът на замърсяване все още не е установен, информира Bulgariq On Air. Новото обгазяване на Северната промишлена зона на Карнобат е с циановодород. Сигналът е от снощи.

 

"Към 09:00 часа усетих много силна миризма като на сяра. Излязохме, дойде полиция. До към 10 часа стояхме и ни пуснаха да си тръгнем. На няколко жени им стана лошо. Притеснихме се, все пак го дишаме това. Прочетохме в интернет, че е силно отровно", сподели работникът Станислав Колев.

 

Сутринта в завода отново е усетена задушлива миризма. Работниците са евакуирани в двора на предприятието, а част от тях са потърсили лекарска помощ.

 

"Някои казаха, че чувстват гадене, на други им се повръщаше. Други са с парене в очите. И сутринта в 07:00 часа координатор "Производство" нареди да напуснем работните места и да излезем навън", коментира монтажникът Величка Тенева.

 

"От 7 сутринта са 6 човека. С оплаквания- дразнене в гърлото и кашлица. Обърнали са се към Спешния център в Карнобат. Овладяно е тяхното състояние, не са за болнично лечение и са добре", успокои директорът на РЗИ-Бургас - д-р Георги Паздеров.

 

В общината е сформиран кризисен щаб. Кметът опроверга появилата се информация, че газта изтича от цистерна с циановодород. "Няма такава цистерна. Гарантирам - няма такава цистерна. Към настоящия момент ние нямаме адекватен отговор на въпроса какъв е източникът. Имаше съмнение за един склад, който преработва петролни продукти, затворен е, не работи от три дни", обясни кметът на Карнобат Георги Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 2479 |09.04.2024 Политологът Диана Сивинова: Изборите ще ги фалшифицират и без Калин Стоянов . 23| 12536 |09.04.2024 Христо Петров - Хазарта: Една мафиотска машина циркулира снимки. Целта - хората да си кажат “къде ще ходя да гласувам” . 11| 3620 |09.04.2024 Георги Гвоздейков: Аз съобщих на Кирил Петков, че съм получил покана от Главчев. Разговорът беше емоционален . 11| 7705 |09.04.2024 Гого Лозанов за ФрогНюз: Либералната демокрация започна да губи своята водеща роля, за сметка на автократски режими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads