Реклама / Ads
2| 5818 |07.03.2007 НОВИНИ

Отрязаната глава е на Може, сочи лабораторен анализ, чака се ДНК. Йоско остава в ареста

.
Намерената отрязана глава край железопътната линия до с. Туден, Драгоманско, е на хърватина Иван Може. Това научи „Фрогнюз” от източници близки до разследването. Това било установено по безспорен начин, но не се огласявало от полицията, защото се очаквал и ДНК-анализа. Иван Беров, адвокат на Може, е ходил в лаборатория на СДВР и разпознал главата. Тя се съхранявала със специални препар
 
Според него убийците на хърватина са скрили вдън земя останалата част от тялото, за да затруднят максимално издирването. По закон, щом няма тялото, неможе да се повдигне обвинение в убийство. Понякога така действали серийни убийци в САЩ. В Канада преди няколко години полицията съвсем случайно спипала такъв изрод, който укривал телата на жертвите и нямало как да се докаже, че ги измъчвал, изнасилвал, макар че дори имало касети със записи на инквизициите.
Междувременно вчера Софийският апелативен съд остави в ареста Йосиф Йосифов-Йоско, който бе обвинен за отвличането на хърватския гражданин Иван Може. Хърватинът бе отвлечен от дискотека "Сливнишки герой" на 23 срещу 24 февруари през нощта. Оттогава е в неизвестност. Съдът остави в ареста и другите двама обвиняеми за отвличането на Иван Може – Мариан Атанасов и Пламен Симеонов. В мотивите на съда е записано, че по джипа на Йосифов са намерени кървави петна и кал, което не се връзва с твърденията му, че джипът се е движил само в градски условия. Може е оставил якето си в заведението, което означава, че е смятал да се върне. Мярката “задържане под стража” не подлежи на обжалване. За отвличането Йоско може да лежи до 10 години в затвора.
Пред съда бяха представени и нови доказателства – балистична експертиза на иззет пистолет, докладни за издирването на Иван Може, свидетелски показания на девет свидетели, включително и на бащата на Иван Може – Владимир.
От своя страна адвокатът на Йосифов заяви, че самият Може вероятно е инсценирал своето отвличане, за да се скрие от правосъдието и сега можело да се укрива някъде и да наблюдава какво става.
Разследващи довериха, че единият от аверите на Йоско се бил огънал при разпитите и вече е „пропял” за някои от действията на групата. Очаквало се до дни да направи пълни самопризнания и по случая с Може. Ако това стане той може да се отърве с по-малко наказание, а шефът му Йоско да влезе в затвора за дълго време. Дали обаче задържания ще приеме да свидетелства срещу Йоско било трудно да се каже. Йосифов бил известен с отмъстителния си характер, а имал и силен „гръб” в лицето на бивш полицейски началник с генералски пагони, коментират запознати. Същият този човек сега съветвал някои политици по въпросите на сигурността и по същество бил недосегаем за правосъдието. Навремето бил уволняван за корупция, но после не само го възстановили по времето на Костовото правителство, но го и издигнали на висок пост в полицията, твърдят запознати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6219 |28.05.2007 Овчаров с удължен отпуск до пленума на БСП, Масларова и Гайдарски под въпрос за оставане в кабинета . 0| 6753 |27.04.2007 Съдът се произнесе Евелин Банев да остане в ареста. . 0| 7150 |10.05.2007 Седем куршума в главата вкарал убиеца на общинския шеф в Несебър Димитър Янков . 0| 5387 |13.05.2007 Стачната готовност на транспортните работници остава, решението взимат днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads