Реклама / Ads
39| 5603 |05.02.2011 НОВИНИ

К. Парамов: Матричният модел от 2001 г. ни доведе до сегашната криза

.
Кольо Парамов
Външни икономисти бяха информирани предварително, че такава операция с външния дълг предстои и успяха да се подготвят и реализираха огромни печалби. Трябва да покажем на света, че и ние се развиваме и трябва да се представим достойно в Европа.
 


Това каза К. Парамов в студиото на Сеизмограф по БТВ.

К. Парамов, икономист, неформален съветник на премиера, коментира сделката с външния дълг и посочи, че тя е направена бързо, неподготвено, с голяма скорост и с много заинтересовани среди. Те бяха информирани предварително, че такава операция предстои и успяха да се подготвят и реализираха огромни печалби. Над 1 милиярд долара сме загубили от нея,
обяви Парамов..

Н. Василев, ексминистър на транспорта, опонираше на Парамов в студиото. Естествено, той не се съгласи с него и обяви, че не приемам нито една дума за вярна. Според Василев сделката е извършена от едни от най-подготвените икономисти по това време. Всички знаеха, че България е добро място за икономически вложения. Преди години никой не е критикувал тази сделка, а М. Велчев беше финансист на годината, обясни Василев и допълни, че България след това много бързо се е развила икономически.

К. Парамов допълни, че България щеше да изплаща на части тези лихви, които бяха 2 процента. А сега ще трябва да плащаме милиони левове, каза той и обобщи, че матричният модел от 2001 г. ни е довел до сегашната криза.

Коментирайки закупуването на компютърна техника от държавната субсидия на ГЕРБ Н. Василев обяви, че не е критично настроен към това. По добре е субсидията да е похарчена за компютърна техника. Дано да използват повече интернет, пожела той.

К. Парамов също смята, че е нормално е да се закупува техника за депутатите, за да организират работата си както трябва. Трябва да покажем на света, че и ние се развиваме и трябва да се представим достойно в Европа, каза още той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8870 |08.12.2010 Борецът срещу модела "Софиянски" забъркан в ревизии на НАП . 20| 5554 |08.12.2010 Кадиев: Възражда се моделът “Софиянски” - всички на софрата . 38| 11282 |23.11.2010 К. Парамов: Предстои появата на нелицеприятни факти за президента . 15| 5126 |16.08.2010 ДСБ против КСО, иска устойчивост на пенсионния модел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads