Реклама / Ads
0| 4653 |08.01.2008 НОВИНИ

Парламентарна комисия почва разследване на случая „Куйович - МВР"

.
Уволненият зам.-шеф на ОДП-Разград Тодор Димов, ще бъде извикан в Комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента веднага щом депутатите се върнат от ваканция на 15 януари.
 
Това съобщи пред Frognews.bg депутатът Йордан Бакалов, член на комисията. Пред подкомисията за контрол на спецслужбите пък Димов ще трябва да даде подробности за отправените обвинения, че в МВР има хора, които са свързани с производството на синтетична дрога в България, както и че служители от вътрешното ведомство работят за мафията.  Тези разкрития Тодор Димов отправи по време на разговора си с Георги Коритаров по Нова телевизия в понеделник. Той дори обяви, че сегашният главен секретар на МВР Валентин Петров е замесен в интригата по отстраняването на предшественика си главен комисар Илия Илиев. Самият Димов е уволнен и е даден за разследване на военна прокуратура. Наказанието му се стовари, когато стана ясно, че е участник в разработваната акция за залавяне на 4 т хероин от Турция и е съдействал за издаване на паспорт и лична карта на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович.

Главният секретар на МВР Валентин Петров от своя страна обясни, че е взел документите по въпросната разработка, защото освен че има право на това, е искал и да избегне изтичане на информация. Той сам настоя прокуратурата да се произенсе дали има хора от МВР, които са замесени в производството на амфетамини в България. Петров отрече това да е възможно.

В този дух коментира нестихващия скандал в подчиненото му ведомство и вътрешният министър Румен Петков.

Когато служители замесват по подобен начин имената на свои началници в МВР, трябва много внимателно и задълбочено да се проверят фактите и да се чуят страните, защото става дума за грандиозен скандал, ако дори половината от казаното е вярно, категоричен е Йордан Бакалов. Според него нищо случайно нямало, тъй като било известно, че още по времето на социализма бащата на застреляния преди три години Фатик и хора от Държавна сигурност са изнасяли синтетична дрога, произведена в България. Нещата са се запазили, трафикът продължава, както и прибирането на огромни печалби, само чорбаджиите на този бизнес са други, смята синият депутат. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5638 |07.01.2008 Комисията на Кемал Еюп се самосезира за случаи на секстормоз . 2| 5035 |17.12.2007 Комисията за разкриване на досиетата стреснала маса народ . 1| 4916 |17.10.2007 Европейската комисия ни дърпа ушите заради лоши управници . 6| 6159 |05.10.2007 Комисията „Кушлев" да се закрие, шефът й да се скрие, рече опозицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads