Реклама / Ads
20| 6573 |26.11.2013 НОВИНИ

Партия "ПОМАК" щяла да обедини всички етноси

.
Източник: Нова телевизия
България се превърна в разграден двор, всеки може да си създава каквато си иска партия. Подобна партия като „ПОМАК” не трябва да съществува според Конституцията и законите на България. Това е опит да се даде историческа обосновка, че помаците са етнос. Въпросът е принципен – за 24 години кой не направи опит да разделя и противопостави българския народ.
 

С тези гневни думи коментира Красимир Каракачанов от ВМРО създаването на новата партия „ПОМАК” в студиото на Нова телевизия.

Различното в „ПОМАК” ще бъде, че тази партия ще покани всички етноси. Ще спрем това статукво политическите партии да са срещу народа. Ще поканим всички етноси на масата, да са заедно, защити се основателят й Ефрем Моллов.  

Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура (ПОМАК) - с това име сме регистрирани в съда, каза още Моллов. Водораздел на Балканите е именно покръстването от Княз Борис I, каза авторът на книгата, описваща помаците като основоположници на нацията ни.

Относно тази теза Каракачанов коментира, че книгата, написана от Моллов, е научна фантастика. Сам авторът й я наричал пророческа. "В книгата му християните са описани като хора - демони. В нея откровено се говори за етнос, тя цели да се докаже, че българските мохамедани са отделен етнос. Това е все едно да кажеш, че шопите са отделен етнос", каза още той.

Нито македонците, нито помаците са отделен етнос. Господинът тука трябва да се ограмоти. По неговата „логика“ трябва да има и тракийска, и шопска нация. Нормална държава не би позволила на никого да разделя и да противопоставя гражданите си, заяви Каракачанов.

Срещу помашкия етнос се осъществява геноцид. И той датира още от 1871 - 1881 г., коментира Моллов.

Не може да се твърди, че има геноцид, отвърна Каракачанов. Господинът твърди, че помаците били дискриминирани. Искам да ви попитам – вие като директор на ТОХ не уволнихте ли четири учителки, които са християнки, попита Каракачанов Моллов, но така и не получи отговор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6017 |25.11.2013 Бизнесмени правят нова партия . 22| 5576 |24.11.2013 ВМРО: След партия "Помак" ще има и "Торлак", и "Шоп". . 51| 5728 |16.11.2013 Борисов: ДПС и БСП са вече една партия . 20| 8115 |05.11.2013 Орешарски дава имот на «Комунистическа партия на България»

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads