Реклама / Ads
5| 8018 |13.01.2014 НОВИНИ

Партия и учен от БАН защитават Марин Мидилев пред Главния прокурор

.
Янко Янков
Писмо в защита на Марин Мидилев, офицера-изобретател, уволнен по политически причини от армията, за което Frog news писа, е изпратил до Главния прокурор Сотир Цацаров, дописният член (член-кореспондент) на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), Директор на Научния център за социални и хуманитарни науки при БАНИ; Председател на УС на Базисния Институт за Проучване и защита на човешките права, председател на Съюза на юристите-демократи и председател на Партия либерален конгрес Янко Янков.
 

"Господин Главен прокурор Цацаров, познавам Марин Мидилев единствено от медиите (тъй като чета всичко или почти всичко). Винаги, когато съм срещал неговото име, съм се питал: „Дали неговият казус следва да бъде квалифициран като рутинно и тривиално престъпление – замислено, планирано и организирано от малцина кретеноиди, заемащи високопоставени постове само във военния сектор на държавната машина или като един от хилядите казуси на замаскирания (камуфлирания) СЕЛЕКТИВЕН ГЕНОЦИД,извършван и обезпечаван от цялата държавна власт,НО замислен и планиран от престъпния комунистически и посткомунистически елит, който именно е формирал и наложил господствуващия в България ЧЕНГЕДЖИЙСКО-МАФИОТСКИ ПАРАВОЕНЕН ПОЛИТИЧЕСКИ РЕЖИМ НА УПРАВЛЕНИЕ", започва писмото на учения.

По-нататък са приложени 35 страници документация в потвърждение на селективния замаскиран геноцид над един талантлив български офицер-инженер и семейството му.

"Настоявам да бъде извършено прецизно разследване ... относно визираната престъпна дейност, така и относно престъпната дейност на всички облечени във власт лица- в конкретия казус прокурори, .. които са пренебрегнали своите задължения и досега не са предприети никакви ефективни законови действия по надлежното институционално осветляване и детайлното разследване на описаната престъпна дейност", пише депутататът от последното Велико народно събрание.

Разговора с Марин Мидилев за уволнението и перипетиите в живота му четете в рубриката "Интервю".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 9827 |06.01.2014 "Движение 21" е партията на Татяна Дончева . 50| 7046 |04.01.2014 Ангел Марин: Не ми плюйте в душата с обвинения! . 24| 7231 |26.12.2013 Шефът на БХК не дава хората да се защитават с оръжие . 32| 6041 |22.12.2013 Октай: БСП и ДПС да се обединят в една партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads