Реклама / Ads
21| 5338 |19.03.2014 НОВИНИ

Първанов: Такова чудо не е било!

.
Георги Първанов
Евроизборите упорито се превръщат от страна на управляващите в референдум за бъдещето на самото управление. За мен основният въпрос е, че правителство е слабо и, че парламентарното мнозинство е взаимно блокиран, каза още Първанов.
 

Изборната кампания вече не е честна, такава компроматна война, каквато се води в момента не е имало до сега. Това каза на пресконференция в Пловдив лидерът на АБВ – Георги Първанов, предаде Радио "Фокус" - Пловдив. Участвал съм в много избори от началото на прехода, такова чудо не е било, каза още Първанов. По думите му, ако човек си направи труда да анализира това, което върви в медиите ще разбере, от къде идва натиска. Ние от АБВ не виждаме гаранции до изборния ден и в самия ден, ще има много заложени мини, по които ще се разберат и двете партии, обявили себе си за основни, тъй като и двете познават добре механизмите за печелене на избори по втория начин, обясни Първанов.

По думите му, между тези партии ще има конкуренция на това ниво. Ние от АБВ не сме представени в изборните комисии, нямаме ресурса, а и да имаме не бихме го използвали за купуване на избори, така че ще разчитаме на една честна кампания, каза още Първанов. По думите му, буквално до дни ще бъдат представени даренията (приходи и разходи) за първите два месеца. По отношение на прогнозите на социолозите, Първанов заяви, че сега е времето, в което те могат да припечелят. Аз съм опровергавал социолозите многократно за първи път на местни избори през 1999 година. Тогава една видна социоложка ни обещаваше, че ще вземем само няколко населени места, тогава ръководено от мен БСП спечели почти цялата територия, обясни Първанов.

Той припомни и президентските избори, когато му е отредено почетното 3-4 място, аз е водил още на първия тур. Той припомни и една негова стара идея – да бъдат изкарани на светло доходите на социолози и политолози. Губил съм избори, мога и да губя, това е част от политиката, но до колкото съм печелил два мажаротирни избора, до колко умея да правя избори, аз мога да преценя, че имаме високи шансове, каза още Първанов.

По думите му АБВ ще е изненадата на евро изборите и формацията с най-перспективни резултати с оглед на предстоящите парламентарни и местни избори, в които те ще участват. По думите му те не са в състояние да произведат сериозен законодателен продукт. Ако се съберат за кворум това е новина, ако не предизвикат скандал, също е новина, колко време може да изкара един такъв парламент и правителство, които се крепи на това мнозинство, каза още Георги Първанов. По думите му не в въпроса да се устиска повече време, а да има силно правителство, което да предприеме непопулярни мерки. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7049 |12.03.2014 Г. Първанов: Само Кисинджър се изказва по-ясно от Калфин . 31| 4927 |10.03.2014 Първанов: Излизам от политиката при слаб резултат на АБВ . 19| 5437 |07.03.2014 Първанов: Националният съвет на БСП не може да изключва . 14| 5987 |17.02.2014 Първанов: БСП и ДПС ще се договорят за уседналостта и агитацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads