Реклама / Ads
20| 5943 |23.02.2014 НОВИНИ

Петко Бочаров: Енергийната ни зависимост е в основата на проблемите ни

.
Петко Бочаров
През тези 25 г. ме измъчва дереджето на моето отечество, което обичам. Народът си иска да оцелява, но не знае как, аз знам. България страда преди всичко в основата си от един ужасен недъг – зависимостта. Зависими сме в най-важния сектор - енергийния.
 

Това каза в студиото на „Всяка неделя” Петко Бочаров. Единствената петролна рафинерия в България е руска. Нужна ни е най-малко още една и да имаме друг източник за гориво, различен от Русия, например Азербайджан. По мое мнение е нужно и моментално да започне проучване на Черноморието над Шабла, да го изследваме, за да видим има ли или няма нефт там и кого чака, коментира Бочаров.

Независимо че сме член на Нато, ние сме тотално зависими от Русия, това е противоречието. Докато не станем независими, нищо няма да се оправи. Срещу нашия свещен парламент стои един бронзов конник, на който ние викаме Цар Освободител. И какво е освободил Александър Велики, питам аз. Не съм да го махаме, но не му е там мястото.

На въпрос какво е неговото разбиране за спасение на България, Бочаров отговори, че поразиите са огромни. Тези от 1913 г. бяха идиоти, днешните са некадърници. Представят България като брошка, която който иска може да си бодне на шапката. Няма и дума в Конституцията, срещу това как се затрива парламента. И Пламен Орешарски никой да не може да му каже и копче и да го изгони 4 години от власт.

В днешният български политик искам да видя някой да се заеме да оправя тази тотална зависимост, защото иначе ще продължава на едно българско дете да се раждат 4 циганчета.

Днес живеем в един абсурд, каза още 95-годишният журналист. Според Бочаров записаното в член 1 на основния закон, че „България е парламентарна република” и се управлява от парламента не съществува никъде другаде, то е управление на колективната безотговорност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7836 |20.02.2014 П. Бочаров: Най-добре сме сега, но трябва да разберем в какъв свят живеем . 20| 5658 |19.02.2014 Румен Петков: Станишев гледа на ПЕС като ООД . 27| 8880 |13.02.2014 Петков хвърли бомба: Има ли тежко убийство, чийто разкрит извършител не се задържа? . 15| 5158 |05.02.2014 Р. Петков: Станишев е поел ангажимент да не се строи АЕЦ "Белене"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads