Реклама / Ads
16| 5085 |21.02.2011 НОВИНИ

Полиграфът уловил теча на СРС-та

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви на кръгла маса в НС, че служител от ДАНС, който е имал достъп до съответния акаунт, е показал съпричастност към изнасяне на информацията от СРС-та ,ползвани при разследването, в което е подслушван директорът на митниците Ваньо Танов.
 

"Когато говорим за евентуална възможност за изтичане на информация, винаги опираме до човешкия фактор, тук опираме до лоялност", отсече той.По думите му полиграфско изследване са преминали и служителите на звеното в ДОТО в Добрич, където един служител "е проявил огромна немарливост при използването на СРС-та, за което ще бъде предприета дисциплинарна проверка", съобщи още МВР шефът.

И други служители ще минат на полиграфско изследване, зарече се Цветанов."Министърът на вътрешните работи не разрешава. Министърът на вътрешните работи разпорежда изпълнението на даденото разрешение за използване на специални разузнавателни средства", каза министърът. Той посочи, че разрешението за използването на бръмбари се дава от председателя на Софийски градски съд и от председателите на съответните районни съдилища.

"Специалните разузнавателни средства са един от оперативните способи в борбата срещу престъпността и заплахите, които има към националната сигурност", убеден е Цветанов. Министърът каза още, че не са в състояние да осигурят пълни данни от получената информация от СРС-та, тъй като МВР няма необходимия кадрови ресурс, за да бъдат изписани тези записи в пълния обем, който да се предостави на заявителя.

"Затова даването на информацията трябва да става на магнитен носител", допълни Цветан Цветанов.Той посочи още, че контролът на дейността по подслушването може да бъде засилен, като се използва заснемане на работните места. Според него така "всеки, който седне там, ще бъде запаметяван и визуално".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 90| 5082 |14.02.2011 Първанов: Не СРС-та, а кризата е проблемът на Борисов . 19| 5317 |14.02.2011 Привикват пак Цветанов в подкомисията по СРС-тата . 8| 5451 |14.02.2011 Полиграфът свързва Колев с убийството на Белнейски на 98% . 28| 6051 |13.02.2011 „Галъп”: Скандалът със СРС-та изяде 6% от подкрепата към премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads