Реклама / Ads
9| 5349 |12.04.2013 НОВИНИ

Президентът към политиците: Не обещавайте всичко

.
Източник: Булфото
Чуйте хората, работете за доверие, не обещавайте всичко. Това са трите послания към политиците, които отправи президентът Росен Плевнелиев на старта на предизборната кампания, която започва днес.
 

38 политически партии и 7 коалиции ще участват в надпреварата. Гласуването е на 12 май. Почти четвърт век измина от момента, когато страната ни пое по демократичния път. Днес много хора са на мнение, че в политиката се случват странни компромиси, мръсни игри, а в демократичния свят тя съзздава правилата на демократичното общество, започна обръщението си президентът.

Нека политиците покажат, че са част от този демократичен процес, затова и политическият дебат трябва да се фокусира върху реалните проблеми на хората, посочи държавният глава.

По думите на Плевнелиев, за всички трябва да е ясно, че народът очаква промяна, активен диалог на политиците с гражданското общество и качествено нов ангажимент за страната.

Чуйте хората, адресирайте проблемите, предложете решения и поемете ясни ангажименти, обърна се към политиците той.

Вторият ми апел е - работете за доверие. Доверието изисква честен и открит диалог. Предстоящата кампания дава на всички политически партии и коалиции възможност да задълбочат този процес и да заздравят връзката избирател-политик. Да изпълним демокрацията със съдържание за обикновения човек и той да повярва че е важен, че институциите работят за него, каза Плевнелиев.

Третият ми призив към участниците в предизборната кампания е: Не обещавайте всичко, а само това, което можете да изпълните. Това е начинът да се върне доверието на гражданите към политиците, допълни президентът.

Свикнали сме с гръмки и ефектни обещания, после обаче следва изпълнението на поетите ангажименти, а българското общество има своя следизборен опит, който бе изграден върху неизпълнените обещания. Убеден съм, че народът ни е придобил сетивност, която му позволява лесно да отсее популизмът, партизанските битки. Хората ще дадат доверието си на тези, които точно посочат проблемите и реализуеми обещания, заяви в речта си държавният глава.

Той посочи, че разчита на отговорно отношение на партиите. Призовавам партиите да предложат устойчиви модели за развитие. Призовавам за отговорна и позитивна кампания, компроматната война не е градивна и няма да впечатли хората, каза Плевнелиев.

И допълни, че голямата отговорност на политиците днес е да върнат доверието към държавността.

Предстоящите избори са възможност да зададем посоката, в която искаме да тръгне България. Нека да покажем нивото на зрялост, което сме достигнали, привързаността си към евроценносттите и желанието си да надградим демократичната държава, завърши речта си Плевнелиев. той не даде възможност на медиите да задават въпроси и напусна залата веднага, след като произнесе речта си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5215 |08.04.2013 Президентът сезира КС, смущавал го морският закон . 12| 4952 |06.04.2013 Вицепрезидентът: Законни или не, СРС-тата подкопават доверието . 40| 4990 |29.03.2013 Президентът ще преподава на Яне Янев конституционно право . 42| 5200 |20.03.2013 До 2020 г. всички панелки да се санират, иска президентът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads