Реклама / Ads
16| 6090 |28.10.2010 НОВИНИ

Президентът е политическият гръб на Трактора

.
Цветан Цветанов
Жалко, че сте журналисти с опит, а не сте разбрали досега, че Първанов е политически гръб на Алексей Петров. Това каза пред репортери във Велико Търново министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов., цитиран от „Фокус- В.Търново”.
 

„Когато всички се чудим как да връзваме двата края и фалираха банките, вие виждате как са се разпределяли таксиметрови фирми и как лично президентът Първанов е поемал ангажимента, за да осигури такъв бизнес. Всички ние знаем как функционира този бизнес. И подкрепата е в това, че Първанов се покриваше и не вземаше никакво отношение, може би е съсредоточен не толкова по оценката на това, което прави МВР по „Килърите” и „Октопода”, и по „Наглите”, а по неговия политически проект, който може би ще стартира скоро”, коментира министър Цветанов.

Според него обвиненията, които се изливат по негов адрес в последно време са в резултат на щетите, които МВР нанася на организираната престъпност.

Нормално е да се появят обвинения, че използва МВР за лични нужди, заради политиката, която реализира ГЕРБ в последните 15 месеца – на консолидиране както на политическите опоненти, така и на криминогенния фактор, подчерта вътрешният министър .

„На никой не му е приятно – и на тези, които са засегнати по „Наглите”, и по „Октопода” и по „Килърите”, и по всички останали престъпления с финансови злоупотреби с ДДС и с контрабандите”, каза още Цветанов.

Той припомни, че вчера в рамките на 24 часа, са задържани 1500 мастербокса цигари в три ТИР-а и два микробуса. „Това са щети, които нанасяме на организираната престъпност, която досега е генерирала сериозен финансов ресурс и е укрепвала през тези 20 години със сериозно влияние във всички структури на държавата и затова операцията, която беше по темата Алексей Петров и неговата структура, беше наречена „Октопод”, каза още Цветанов.

По думите му, още когато е идвал във Велико Търново и е участвал в структурите на партия ГЕРБ, от тук са тръгнали доста проблеми, свързани с жълтата преса и последващите доказателства от негова страна, че няма заболявания с припадания и бебе, което очаква да се роди около кампанията за парламентарните избори 2009 г. „Сега има последващ етап от подобни сценарии. Надявам се, че тази битка ще е трудна, но съм убеден, че държавата е по-силна и ще я преодолеем с подкрепата на обществото”, категоричен бе вътрешният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7438 |19.10.2010 Президентът очаквал Супер Бианка да го "избъзика" . 3| 5139 |14.10.2010 ВСС прие оставката на Пенчев, на ход е президентът . 22| 6529 |12.10.2010 Н. Банев: Президентът Първанов е като кмета на Любимец . 8| 4730 |14.09.2010 Президентът награди свой другар с орден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads