Реклама / Ads
8| 5538 |20.01.2014 НОВИНИ

Президентът свиква КСНС през февруари

.
Президентът Росен Плевнелиев Източник: Булфото
Заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата за финансирането на проекти от ЕС ще се проведе през февруари, съобщи президентът Росен Плевнелиев при отчитане на втората година от встъпването си в длъжност.
 

„За да осигуря консенсус по дългосрочните приоритети на страната, и техния синхрон с европейските, през февруари ще свикам КСНС по темата „Финансиране на стратегическите приоритети на Република България чрез механизмите на Европейския съюз и Договора за партньорство с Европейската комисия за период 2014 – 2020”, каза държавният глава.

През изминалата година бе направен опит да се наложат няколко мита, които изцяло обслужават задкулисието и политическия инженеринг в страната.

„Първият мит: България няма идеал, цел и посока – не е вярно. Българските патриоти отдавна зададоха и посоката, и целта „за чиста и свята република” и да бъдем равни с другите европейски народи.

Втори мит: Нямаме дългосрочна визия и план – не е вярно. Минстерски съвет прие през месец декември 2012 г. Национална програма за развитие на „България 2020”, като президентът изигра решаваща рола през първата година от мандата си, чрез множеството организирани съвети, дискусии и дебати за приемането на тази програма, по един националноотговорен и легитимен начин”, каза Плевнелиев.

„През изминалата година свиках четири консултативни съвета за национална сигурност и три завършиха с консенсус. Заседанието от 5 февруари осъди като недопустим и престъпен акт нападението срещу Доган. Заседанието от 26 февруари излезе с решение, относно невъзможността на продължaването на работата на 41-то Народно събрание и провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Заседанието на Конслутативния съвет за национална сигурност от 20 ноември постигна консенсус за обезпечаване на организационните и функционални способности на държавата за справяне със засиления миграционен натиск.

Участвахме активно в реформите на НАТО и процесите на вземане на решения и добиване на нови способности и ефективно управление на ресурсите. Изпълняваме отговорно и успешно мисии зад граница. Работим за сертифицирането ни развитието в България на Център на НАТО за управление на кризи", каза Плевнелиев.

В страната ни дойдоха хора, бягащи от злото на войната и в Сирия. Те търсят помощ и закрила.

Като толерантен и цивилизован народ, се отнасяме отговорно към това предизвикателство. По тази тема с бежанската вълна, проведох и Консултативен съвет по НС. Този съвет излезе от спиралата на непрестанно политическо противопоставяне. За съжаление, бежанците са тема, която не ще успеем да оставим в 2013 г, посочи още президентът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5219 |20.01.2014 Президентът зове за морал и доверие при отчета си . 4| 4957 |13.01.2014 Президентът: Вратите на Китай са отворени за нас . 36| 6092 |08.01.2014 Президентът лети с Прокопиев и Донев в Китай . 2| 8636 |19.12.2013 Екс президентът на ФК „Пирин” открадна ТИР и катастрофира в електрически стълб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads